Tweevoudig wereldkampioen Freddy Maertens gehuldigd in Roeselaars wielermuseum

Freddy Maertens met zijn vrouw Carine Brouckaert, omringd diir burgemeester Kris Declercq (links) en schepen van toerisme Bart Wenes. © STEFAAN BEEL
Peter Soete

Het is precies 40 jaar geleden dat Freddy Maertens voor de eerste keer wereldkampioen op de weg werd in het Italiaanse Ostuni. Vijf jaar later deed hij dat huzarenstukje nog eens over in Praag.

Freddy Maertens is er 64 en hij herstelt van een lange ziekteperiode. De zona is nog niet helemaal uit zijn lijf verdwenen maar toch tekende de wereldkampioen present in het Roeselaarse wielermuseum. Hij kreeg er uit handen van de Roeselaarse burgemeester een ingekaderde foto van zijn zege in Ostuni in 1976.

“Uiteraard doet deze erkenning van Roeselare me veel deugd”, zegt Freddy Maertens. “Een hulde van de burgemeester, de schepen en de vrienden van het wielermuseum betekent veel voor me. Ik heb hier trouwens nog gewerkt en de mensen hier mogen altijd een beroep doen op mij. Als ik hen kan helpen, doe ik dat. En misschien kan dat in de toekomst nog meer, want in februari ga ik met pensioen in het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde. Dan heb ik weer een beetje meer tijd.”

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.