Tweelingzussen uit Lo-Reninge pakken samen vier medailles

Op het provinciaal kampioenschap indoor behaalde Bieke Michiel (15) bij de cadetten goud op de 60 meter en in het hoogspringen. Op het podium werd ze vergezeld door haar tweelingzus Cato. Zij won tweemaal brons in dezelfde categorieën.

Bieke en Cato Michiel. (foto MG)

De twee zussen zijn allebei lid van Flac Ieper. Bieke sloot zich aan bij de club toen ze in het tweede leerjaar zat, Cato volgde wat later. “Ik zag mijn zus sporten en wou dat ook wel eens proberen”, vertelt Cato. “Ondertussen merk ik wel dat Bieke het iets beter doet. Lopen bijvoorbeeld doet ze veel vlugger dan ik.” Bieke klokte af op 8″08 op de 60 meter en behaalde zo in haar categorie de gouden medaille. Cato strandde op een derde plaats en enkele tienden van seconden later. Zij finishte uiteindelijk in 8″26.

De tweelingzussen rolden per toeval in de atletiek. Bieke koos er eerst voor om te basketten. “Maar dat was moeilijk te combineren met mijn andere bezigheden en met school en zo kwam ik uiteindelijk in de atletiek terecht.”

Optie sport

Zus Cato volgde na enkele jaren in de voetsporen van haar tweelingzus. Beiden volgen de lessen van het derde jaar wetenschappen aan het Ieperse Atheneum, waar ze ook allebei voor de optie sport kozen. “Net voor de kerstvakantie was er nog een les hoogspringen”, vertelt Cato. “Voor mij lukte de sprong in de les best aardig. Ik haalde 1,56 meter. Ik ging dus met een goed gevoel naar de indoormeeting in Gent. Daar haalde ik echter maar 1,50 meter en ik zag mijn zus over 1,53 meter springen. En zo stond ik nog maar eens op die derde trede van het podium. Niet dat ik me daar druk in maak. Ik gun mijn zus zeker die gouden plak.”

Samen trainen

Trainen doen de zusjes samen bij Flac op de piste. “We durven wel eens een korte duurloop te doen in de buitenwijken van Reninge. We lopen dan ons vast parcours van ongeveer drie kilometer, maar we zijn geen langeafstandslopers en ook aan veldlopen doen we niet. De piste is ons ding.”

Bieke denkt nu al luidop aan de Vlaamse en Belgische kampioenschappen, Cato kijkt voorlopig nog niet uit naar een nieuwe uitdaging in de atletiek. Naast het lidmaatschap bij Flac Ieper gaan ze ook allebei naar de Ieperse muziekschool. Cato speelt er viool, Bieke leeft zich uit op de drums. (MDN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.