Tweelingzussen Elien en Evelien starten kinepraktijk Motuss in Loppem

Elien en Evelien Gilles.© BC
Elien en Evelien Gilles.© BC
Bieke Cobbaert

Langs de Autobaan zijn de tweelingzussen Evelien en Elien Gilles (27) een gloednieuwe praktijk gestart. “Motuss is veel meer dan een kinepraktijk. Het is een gezondheidsconcept waar we ook voedingsadvies en massages geven. We hebben tevens speciale aandacht voor baby’s.”

Elien en Evelien (27) Gilles groeiden op in Veurne. Allebei zijn ze ondertussen verhuisd naar de regio rond Loppem. Evelien woont in Assebroek en Elien in Maria-Aalter. “Ik ben kinesitherapeut van opleiding en deed ervaring op in praktijken in Roeselare en Sint-Michiels”, begint Elien. Ze schoolde zich ondertussen bij tot kPNI (voluit klinische psycho-neuro-immunologie) en orthomoleculair therapeut en tot Kurland-massagetherapeut.

Evelien is diëtiste van opleiding en heeft een master in gezondheidsvoorlichting- en bevordering op zak. “Motuss staat voor movere , Latijn voor bewegen en verwijst ook naar de lotusbloem. Die staat voor puurheid, zuiverheid en leven”, legt Evelien uit.

Motuss is veel meer dan een kinepraktijk. “De voorbije jaren realiseerden we ons dat we een ruimer, meer compleet concept willen aanbieden. Het klassieke, symptomatische, curatieve concept schiet naar ons gevoel tekort. We willen een duurzame behandeling aanbieden die niet louter het symptoom behandelt, maar ook op zoek gaat naar de oorsprong van de klacht. We vertrekken bij kinesitherapie en kPNI dus steeds van de oorsprong en behandelen vanuit een holistisch perspectief.”

Stress en kwaaltjes

“Daarbij aansluitend zien we dat stress vaak een medeoorzaak is van vele hedendaagse kwaaltjes. Onze haastige maatschappij waar de werkdruk voor velen erg hoog ligt, waar je constant moet presteren en op je best moet zijn, vergt veel van ons”, leggen de zussen hun concept uit.

“We willen de mensen helpen om hun manier van leven te vertragen, te onthaasten en tijd te nemen voor de essentiële dingen in het leven, zoals onze gezondheid en ons gezin.”

In de watten

In hun onthaastingsaanbod bieden Elien en Evelien Kurland-massages aan voor iedereen, maar in het bijzonder voor zwangere vrouwen. “Wij willen hen in de watten leggen en de zwangerschapskwaaltjes iets draaglijker maken. Daarnaast hechten we ook veel belang aan die mooie nieuwe liefdevolle moeder-baby-connectie, omdat opgroeien in een veilige, geborgen omgeving geen overbodige luxe is, maar een essentie. Daarom bieden we ook hydrotherapie en babymassages aan.”

Bij alle behandelingen worden duurzame, ecologische producten gebruikt die een positieve invloed hebben op de gezondheid. “Om ons concept te ondersteunen zijn deze en andere producten voor mama’s en kinderen ook te koop in onze webshop Amori.”

www.motuss.be.

www.amori.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.