Tweedeverblijversweekend De Panne is één groot feest

Initiatie zeilwagenrijden. © MVP
Redactie KW

Dit weekend combineerde De Panne twee topevenementen: de tweede editie van De Panne 4 Cars en het feest voor de tweedeverblijvers. De weergoden droegen hun steentje bij: geen kil herfstweer, maar een echte Indian Summer maakte dat je over de koppen kon lopen.

Zaterdag reden de eerste oldtimers die zich voor de rally hadden ingeschreven al bij het ochtendkrieken het Esplanadeplein op. De Defenders stelden zich op in lange rijen op het strand. Dan werd het startschot gegeven voor een parcours waarbij een 200-tal deelnemers op een aparte manier de Westhoek verkenden.

Wie zelf geen eigen oldtimer bezat, kon zich in DP4C Village vergapen aan iconische Porsche- en Mercedesklassiekers, Jaguars, Fords etc. uit de vorige eeuw. De glimmende blikvangers poseerden gewillig voor de camera’s van watertandende bewonderaars, die stiekem droomden om er eentje in hun garage te stallen, alleen is het prijskaartje meestal maar betaalbaar door de happy few.

Spannende ervaring op het Terra Pod-hindernissenparcours
Spannende ervaring op het Terra Pod-hindernissenparcours© MVP

Bezoekers met avontuurlijk bloed konden zich wagen aan een spannende rit op de speciaal aangelegde Sand Track of meerijden met ervaren instructeurs op het Terra Pod-hindernissenparcours. Dat was een schot in de roos, want de wachtrijen waren lang! Jonge rallypiloten in spe mochten zelf hun rijtalent uitproberen achter het stuur onder professionele begeleiding. Ook Elena Castro Suarez, Miss Belgium 2019, was van de partij, voor een fotoshoot en zij bepaalde wie volgens haar de prijs verdiende voor de mooiste oldtimer en Defender.

Een tochtje op zee met de amfibieboot.
Een tochtje op zee met de amfibieboot.© MVP

Om Pannenaren en tweedeverblijvers te verbroederen organiseerde de gemeente een feestelijk moment: ‘Pier Kloeffe trakteert’. Pier Kloeffe was een bekende figuur in De Panne die tot 9X mee op IJslandvaart ging met een ‘galette’. Sportievelingen konden tal van initiaties uitproberen zoals zeilrijden of golfsurfen. De vakantiesfeer bleef nazinderen, want er werden ook heel wat tochtjes op zee gemaakt met de amfibieboot of met de billenkar.

Voor rustigere zielen stonden er enkele natuurwandelingen op het programma, en uiteraard ontbrak een rondleiding in het pas vernieuwde bezoekerscentrum Duinpanne niet. Ook de lokale handelaars zetten zich mee in om hun gemeente in de schijnwerpers te zetten met shoppingacties. Alle organisatoren, partners, sponsors en vrijwilligers hebben hun beste beentje voorgezet om alle troeven van De Panne-Adinkerke uit te spelen en de gemeente te promoten als een fantastische vakantiebestemming.

(MVP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier