Tweede vredesboom ingehuldigd op Sint-Jozefsplein

Schepen Patrick Roose, samen met burgemeester Eddy Lust en schepen Herman Ponnet. © WO
Redactie KW

Nadat het stadsbestuur vorig jaar naar aanleiding van 11 november een eerste vredesboom aanplantte op de Vrijheidsboomplaats in Lauwe, beloofde men daar een jaarlijkse traditie van te maken. Er is nu een tweede op het Sint-Jozefsplein.

“Het begon in 2018 toen 230 steden een winterlinde of zomereik als Vredesboom hebben aangeplant op 11 november, dit naar aanleiding van 100 jaar Grote Oorlog. De stad Ieper riep nadien alle steden en gemeenten op om dit jaarlijks te herhalen bij de herdenking. Wij als stad volgden vorig jaar dat voorbeeld want wapenstilstand herdenken blijft belangrijk. We mogen immers nooit de slachtoffers van gisteren vergeten. Vrede, democratie en mensenrechten blijven jammer genoeg een actueel thema in de wereldpolitiek”, aldus schepen Patrick Roose.

Zomereik

Het stadsbestuur koos ervoor om dit jaar een nieuwe vredesboom, een zomereik, aan te planten op het Sint-Jozefsplein in Menen. “Ook hiermee komen we een belofte na. Een belofte om een nieuwe boom te planten toen zes jaar geleden een ceder werd neergehaald op het plein. De nieuwe zomereik zal bij zonnige dagen ook extra schaduw opleveren voor de spelende kinderen”, besloot Schepen Patrick Roose. (WO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier