Tweede verblijvers slachtoffer van invoering blauwe zone in Zeebrugse strandwijk

Stefan Vankerkhoven

Tijdens de Brugse gemeenteraad maandagavond verdedigde burgemeester Dirk De fauw met vuur de invoering van een blauwe zone in de strandwijk van Zeebrugge: “De badgasten mogen van mijn part in hun zwembroek na vier uren hun wagen verplaatsen.”

“Ik wens geen herhaling van vorige zomer, toen we nadarhekkens moesten plaatsen en jobstudenten op verschillende plekken moesten posteren, die automobilisten de toegang tot de strandwijk en de overvolle parkings ontzegden”, zei Dirk De fauw (CD&V).

Het Brugs stadsbestuur voert een blauwe zone in, omdat tal van automobilisten in het verleden hun auto gratis parkeerden in Zeebrugge, om dan met de tram of per fiets naar Blankenberge of Knokke-Heist te gaan. Want in die badsteden moeten ze fiks betalen om te parkeren. Tegelijkertijd klagen de bewoners van de Zeebrugse strandwijk dat zij geen vrije parkeerplaats vinden.”

Volgens An Braem (VB) worden de tweede verblijvers de grote slachtoffers van de maatregel: “Zij hebben recht op een betalende bewonerskaart.”

Burgemeester Dirk De fauw wil dit onderzoeken, maar ziet enkele juridische problemen. Hij geeft de 470 eigenaars van strandcabines in Zeebrugge wel twee tips: “Je mag gerust je auto, gehuld in je zwembroek, verplaatsen. En voor de Bruggelingen die pas om 14 uur in de strandwijk arriveren, is er geen enkel probleem: de blauwe zone duurt tot 18 uur, zij kunnen dus tot middernacht genieten van de Zeebrugse strandwijk zonder hun auto te moeten verplaatsen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier