Tweede thriller voor Jilly Olivier uit Rumbeke

Jilly Olivier poseert trots met haar tweede thriller. (foto SB) © Stefaan Beel
Redactie KW

Onlangs verscheen ‘Als sneeuw voor de dood’, een tweede thriller van de Rumbeekse auteur Jilly Olivier (30). Deze keer is de Mount Everest het decor van haar meeslepende verhaallijn.

Jilly en haar man Kevin Deprez hebben beiden Torhoutse roots. Ze zijn de trotse ouders van twee kinderen en wonen sinds een goede zes jaar in Rumbeke. Beroepshalve werkt ze als calculator bij Roularta. “Het schrijven zat er van jongs af in”, vertelt Jilly. “Uit die typische korte opstellen die we in het eerste leerjaar mochten neerpennen, haalde ik veel voldoening. Het schrijven met een balpen op papier, vond ik een zalige bezigheid. Sommige kinderen ervaarden dit als een straf maar ik heb jammer genoeg nooit zo’n schrijfstraf gehad”, lacht Jilly. “Een paar jaar later schreef ik met mijn eerste grote verhaal.”

Naast haar liefde voor schrijven, houdt ze van taarten bakken. “Vorig jaar volgde ik een bakcursus. Het gaat mij eigenlijk vooral om het decoreren van die baksels. Het creatieve aspect vind ik het leukst.” Wat begon met korte kinderverhalen, resulteerde vorig jaar in een eerste volwaardige thriller ‘Onvoltooid Verleden Tijd’. Dit debuut werd bekroond met de Publieksprijs Boekgoud in de categorie thrillers. “De reacties op dat eerste boek waren verbazend positief en dat gaf mij de aanzet om hiermee verder te doen.” Haar tweede schrijfsel kwam er amper een jaar later.

“Beide boeken staan eigenlijk los van elkaar”, zegt Jilly, die zelf fan is van Stephen King. “Als je te lang wacht voor een opvolger, verlies je misschien je lezerspubliek. Met twee kinderen was dit niet zo evident. Als de kindjes ‘s middags sliepen, werkte ik aan mijn boek. Naar inspiratie moest ik niet echt zoeken. Het komt gewoon in mij op. Momenteel zit het volledige derde verhaal al klaar in mijn hoofd.” Tijdens de coronacrisis is het volgens Jilly moeilijker om je publiek te bereiken. “Het sociale leven van de mensen is kleiner. Als auteur kon je ervoor gemakkelijker naar mensen toe stappen om over je boek te vertellen.” Jilly’s man tekent. Misschien doen ze in de toekomst samen nog iets met die kinderverhalen.

Het verhaal

‘Als sneeuw voor de dood’ speelt zich in een totaal andere setting dan haar eersteling af, maar het hoofdingrediënt blijft spanning. “Robert droomt er al jaren van om de Mount Everest te bedwingen. Samen met enkele vrienden besluit hij die droom waar te maken. Wanneer het eindelijk zo ver is, dreigt een stom ongeluk roet in het eten te gooien. Ook de weg naar die top verloopt niet zonder hindernissen. Er ontstaat wrevel onder de vrienden en dat op een moment waarop ze elkaar hard nodig hebben om te overleven.”

Deze 196 pagina’s tellende thriller wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout en kost 20,50 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier