Tweede Superhelden Run voor kinderen

Dennison Desmet, Maxim Viaene, Charlotte Goos en Joceline Vanhautte organiseren de tweede Superhelden Run. © ACR
Redactie KW

Na een spetterende eerste editie is er op dinsdag 2 en woensdag 3 april een tweede editie van de Superhelden Run. Deze unieke sportgebeurtenis heeft plaats rond de terreinen van de Cerkelladies op de Gulden Kamer in Sint-Kruis.

Dankzij de samenwerking met Moev, zet je school in beweging, ontvangen vier studenten uit de richting Sport en Bewegen aan de Howest in Brugge maar liefst 478 kinderen. Dennison Desmet uit Roeselare, Charlotte Goos uit Geel, Joceline Vanhautte uit Waregem en Jabbekenaar Maxim Viaene staan in voor de organisatie.

Thema: superhelden

Het evenement wordt georganiseerd voor kinderen van het eerste tot het derde leerjaar uit diverse Brugse scholen. “We dompelen hen onder in het thema van superhelden. Dit doen we door ze een hindernissenparcours te laten lopen met verschillende obstakels waar ze over moeten klimmen of onder moeten kruipen”, vertelt Charlotte Goos. “We moesten het anders doen dan vorig jaar en daarom zijn het nu twee dagen. De locatie is iets gewijzigd. Er zijn extra obstakels zoals hooibalken, autobanden, een autobandenparcours, leer netten, houten paletten, een spinnenweb met touwen en we hebben ook een bos.”

Vier activiteiten

De Superhelden Run 2.0 wordt verdeeld in vier activiteiten. Naast die loopwedstrijd bieden ze de kinderen ook drie verschillende springkastelen aan waar ze hun sprongkracht kunnen optimaliseren. In de heldenacademie kunnen ze hun skills als superheld versterken door blikgooien, touwtrekken, zaklopen en zo meer. “De kinderen kunnen hun snelheid meten, aan de hand van een voeldoos hun angsten overwinnen en ze krijgen de kans om op de foto te gaan met een superheld. Verder bieden we nog een knutselhoek aan waar de kleine superhelden hun eigen krachtband kunnen ontwerpen”, besluit Maxim Viaene. Voor de nieuwsgierige ouders en familieleden wordt er een kleine catering voorzien met een drankje. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier