Tweede Plopsa-kerstparade zet sfeervol de kerstvakantie in

De Plopsa-cabrio's brachten het hele gezelschap naar de markt van De Panne. © MVP
Redactie KW

Om alle magische Plopsa-figuren in levenden lijve en in kerstoutfit van heel dichtbij te zien, waren niet alleen Pannenaren, maar ook massaal veel toeristen uit Frankrijk en het binnenland zaterdagavond afgezakt naar hartje De Panne. Voor het jonge volkje was er geen mooiere manier om de kerstvakantie in te zetten.

Rond De Boare aan het Koningsplein was het zaterdagavond een drukte van jewelste. De hele Plopsa-familie werd afgehaald met Plopsa-cabrio’s. Aan de omstaanders werden met gulle hand kerstmutsen met twinkelende lichtjes uitgedeeld.

Onder begeleiding van Jong El Fuerte, de jongerenafdeling van het Koksijdse Paradekorps El Fuerte, vertrok het feestelijk uitgedoste Plopsa-gezelschap in stoet richting Markt De Panne. Vanuit de cabrio’s, die eigenlijk meer dan een maatje te klein waren, werd uitvoerig zwaaiend naar het publiek langs het parcours.

Dansgroep DynamiCrew Koksijde, Miss België en Miss Elegantie deden de Kerstparade nog meer stralen. De indrukwekkende Plopsa-limousine sloot de stoet af, met daarin de winnaars van de Facebook-wedstrijd georganiseerd door de dienst Lokale Economie De Panne.

Als kers op de taart konden alle kinderen (en volwassenen) op de kerstmarkt op de foto met de kerstman in zijn slee.

(MVP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier