https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Tweede Lotto-jackpot op drie jaar tijd bij Caroline: Koekelare heeft er een nieuwe miljonair bij

Caroline Tyteca, de dame van 3 miljoen.©GINO COGHE Foto Coghe
Caroline Tyteca, de dame van 3 miljoen.©GINO COGHE Foto Coghe
Bieke Cobbaert

Twee keer een Lotto-winnaar van anderhalf miljoen euro op drie jaar tijd in dezelfde krantenwinkel in het kleine Koekelare? Onlangs gebeurde het onwaarschijnlijke bij Dagbladhandel Caroline. “Hoeveel geluk kan je hebben?”, glundert zaakvoerster Caroline Tyteca.

Caroline Tyteca baat al 31 jaar Dagbladhandel Caroline uit aan de brandweer in de Oostmeetstraat in Koekelare. Daarvan waren de laatste drie jaren de meest lucratieve. Althans, toch voor haar klanten, want op 10 april viel opnieuw een grote winnaar uit de bus die een extraatje van anderhalf miljoen euro op zijn rekening ziet blinken. “Ik kon mijn oren niet geloven toen ze me contacteerden van de Nationale Loterij. Het is nog geen drie jaar geleden dat we hier een winnaar hadden die exact dezelfde som gewonnen heeft. Hoeveel geluk kan je hebben”, glundert zaakvoerster Caroline.

Wat ik zelf zou doen mocht ik de grote pot winnen? Een huis kopen in Zuid-Frankrijk

Caroline weet niet wie de gelukkig winnaar is. Ook een gokje zit er niet in, want ze heeft geen vermoeden. “Of hier plots een trouwe klant zijn krant komt halen in een dikke Bentley? (lacht) Neen, ik heb er echt waar geen idee van wie de gelukkige winnaar is. Die heeft zich trouwens rechtstreeks bij de Nationale Loterij gemeld. Sowieso zou ik het voor mezelf houden mocht ik weten wie het was. Niet iedereen wil daarmee te koop lopen, dat moeten we respecteren. Ik ben vooral blij dat opnieuw een van mijn klanten de grote pot mocht winnen. Twee keer op drie jaar tijd anderhalf miljoen, dat is toch iets uniek. Bovendien is het mooie reclame voor mijn dagbladhandel.”

Huis met zwembad

De Lotto en EuroMillions blijven populaire spelen, weet Caroline. “Er zijn geregeld klanten die mooie bedragen winnen. Onlangs nog had ik iemand die 500 euro won en iemand die 1.800 euro op zak mocht steken. Een jaar of acht geleden was er ook een winnaar van 764.000 euro en met een groepspot wonnen we eens één miljoen euro. Dat bedrag moesten we dus wel door honderd mensen herverdelen.”

Op al die astronomische winsten van haar klanten krijgt Caroline geen procentje. Maar uiteraard doen zulke bedragen wel dromen. “Wat ik zelf zou doen mocht ik de grote pot winnen? Een huis met een niet al te groot zwembad kopen in Zuid-Frankrijk. Geen villa, wat dan zou ik teveel moeten poetsen en dat wil ik niet”, besluit Caroline met een knipoog.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.