Tweede Lauwse rommelmarkt maakt zich op voor de geschiedenisboeken

Laetitia Maes en Mieke Santens lanceerden vorig jaar de eerste editie van de rommelmarkt in Lauwe. Het werd een succes en de tweede editie is er eentje die records gaat breken.

Laetitia Maes en Mieke Santens organiseren op zondag 2 juni voor de tweede keer een rommelmarkt in het centrum van Lauwe. © WO

Hoewel het vorig jaar tijdens de eerste editie nooit echt de bedoeling was om iets gigantisch op poten te zetten, bleek al snel dat de vraag naar een rommelmarkt in Lauwe groot was. “Ik ben altijd verzot geweest op rommelmarkten“, steekt Laetitia van wal. “Kuieren langsheen verschillende standjes, snuisteren door allerlei objecten en een praatje slaan met onbekende mensen. Ik vond het dan ook jammer dat we in Lauwe niet echt zo’n evenement hadden. Ik postte de vraag op sociale media en de reacties stroomden nagenoeg meteen binnen.”

Veel interesse

Op die manier kwam ook Mieke bij Laetitia terecht. “Ik zag de oproep en ik dacht meteen: hier wil ik mijn schouders mee onder zetten”, vult Mieke aan. “Ik nam contact op met Laetitia en van het een kwam het ander. Voor we het zelf goed en wel wisten, was de eerste editie van onze rommelmarkt geboren.”

Beide dames zijn niet op hun mondje gevallen en gebruiken die gave om iedereen aan te sporen deel te nemen. “Rommelmarkten zijn volkse gebeurtenissen”, gaat Mieke verder. “We wilden dan ook zoveel mogelijk mensen op de been krijgen. In een mum van tijd waren alle plaatsen vorig jaar uitverkocht. 150 exposanten, bijna allemaal Lauwenaars, boden er hun producten aan en ook de lokale horeca deed een duit in het zakje. We genoten eveneens van prachtig weer, dus het evenement was een schot in de roos. Op momenten was het zelfs koppenlopen in het centrum.”

Het succes van de eerste editie stimuleerde de dames om het dit jaar nog grootser aan te pakken. “De horecazaken tekenden opnieuw allemaal present, dus die boost hebben we al mee”, aldus Laetitia. “We hadden onze pijlen gericht op 250 exposanten, dus 100 meer dan vorig jaar en ondertussen zijn er nog minder dan 30 plaatsen over. We zijn maar wat blij met deze respons en als het weer wat meezit, dan wordt dit een rommelmarkt voor de geschiedenisboeken.”

De Lauwse Rommelmarkt gaat door op zondag 2 juni, van 8 tot 17 uur. De centrumstraten worden verkeersvrij gemaakt. Wie nog een standje wil neerpoten, kan hiervoor contact opnemen met Mieke of Laetitia via de facebookpagina ‘Rommelmarkt Lauwe’.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.