Tweede Krottegems Bierfeest op zaterdag 9 juni in Roeselare

Klinken op een succesvolle editie, we zien bovenaan Frank Wauters en Koning van Krottegem Joselito Gheerardyn. Onderaan Matthias Tanghe, Jurgen Dewulf, Geert Vandommele en Philippe Lefebvre. (Foto SB) © Stefaan Beel
Redactie KW

Het Krottegems Bierfeest is aan haar tweede editie toe. Vorig jaar lokte het bierfeest zo’n 400 bezoekers naar Krottegem. De organisatoren hopen op dit jaar een 500-tal bierliefhebbers. “Hoeveel bezoekers we zullen hebben, zal afhangen van het weer. Voorlopig zijn de weersvoorspellingen wel gunstig”, aldus Jurgen Dewulf van de organisatie.

Zaterdag 9 juni vindt op de Onze-Lieve-Vrouwemarkt in Krottegem het tweede Krottegemse Bierfeest plaats. Twaalf brouwerijen zullen er hun bieren voorstellen, goed voor in totaal zo’n 50-tal verschillende bieren. “Met dit initiatief willen we de Belgische biercultuur promoten”, klinkt het bij de Krottegemse Ransels, die het evenement organiseren. ” Mensen vragen ons wel eens waarom we nog een bierfestival organiseren bovenop al de bierfestivals die er al zijn. Er zijn inderdaad al redelijk veel bierfeesten, maar toch blijven de meeste mensen bij hun vertrouwde Duvel of Chimay. Met dit festival willen we Belgen hun eigen (lokale) bieren leren kennen. Daarbovenop willen we het bier naar de mensen brengen. Dat kan perfect dankzij onze gunstige locatie. Het plein ligt op wandelafstand van het station en de bushaltes. Zo kan iedereen veilig naar huis en moeten de mensen ook niet ver buiten de stadsgrenzen gaan om bier te proeven.”

De organisatoren zelf maar ook de inwoners van Krottegem en omstreken lusten wel een goed biertje. Vooral lokale bieren weten ze te appreciëren. ” Veel kleine brouwers steken heel wat tijd in het brouwen van een nieuw innovatief bier. Deze bieren hebben veel smaak, karakter en ziel. Met dit evenement willen we onze appreciatie tonen voor de brouwers.”

Veel bezoekers

Bij de vorige editie mochten de organisatoren zo’n 400 bezoekers verwelkomen. “Dat hadden we niet verwacht, het idee van een bierfestival hadden we in februari en pas in maart werkten we het uit. Reclame maken via Facebook en flyers kon toen niet door tijdsgebrek. Dit jaar zijn we heel wat vroeger gestart met reclame maken en hebben we zelfs reclameborden langs de straten gezet. We vermoeden dat we zo wel meer bezoekers zullen kunnen lokken.” De organisatoren denken dat het aantal bezoekers toch wel afhankelijk zal zijn van het weer. “Voorlopig zijn de weersvoorspellingen gunstig, laten we hopen dat dat zo blijft. Bij regen zullen we toch ons bierfeest moeten verhuizen naar de nabij gelegen zaal De Kiem in de Sint-Hubrechtstraat.” Bierliefhebbers zijn zaterdag 9 juni vanaf 15 uur tot middernacht welkom op de Onze-Lieve-Vrouwemarkt of in zaal De Kiem. (SD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.