Op de leefgroep van WZC De Zilverberg waar vorige week een eerste positieve coronabesmetting werd vastgesteld, testte nu een tweede bewoner ook positief. Deze bewoner is opgenomen in het ziekenhuis. "De 15 bewoners van de leefgroep werden op 17 maart 2020 in quarantaine geplaatst na een eerste besmetting. Op deze leefgroep werd nu een tweede besmetting vastgesteld. Drie andere bewoners vertonen symptomen, maar kunnen volgens de richtlijnen van de overheid voorlopig niet getest worden. De man die vorige week met een besmetting werd opgenomen in het ziekenhuis is momenteel gelukkig aan de betere hand, werd ontslagen uit het ziekenhuis en opnieuw in quarantaine geplaatst op zijn kamer", laat Bart Wenes, voorzitter Motena, weten.

Op dezelfde leefgroep is op zondag 22 maart een bewoonster overleden die al voor de maatregelen in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus al in een zorgwekkende gezondheidstoestand verkeerde. "Of dit overlijden ook gekoppeld is aan een besmetting met het virus, kunnen we gezien de al zorgwekkende gezondheidstoestand van de dame moeilijk achterhalen. In samenspraak met de huisarts en familie werd ervoor gekozen haar niet meer te laten opnemen in het ziekenhuis. De 84-jarige dame kreeg in aanloop van haar overlijden bezoek van haar familie, die in het kader van een uitzondering in palliatieve situaties op bezoek mocht komen onder strikte voorzorgsmaatregelen", geeft Wenes verder nog mee.

Op vandaag blijven de vastgestelde en vermoedelijke besmettingen beperkt tot een leefgroep in het woonzorgcentrum, wat aantoont dat de genomen quarantainemaatregelen hun werk doen. In de andere woonzorgcentra van Motena werden tot op vandaag nog geen besmettingen vastgesteld.

(TD)

Op de leefgroep van WZC De Zilverberg waar vorige week een eerste positieve coronabesmetting werd vastgesteld, testte nu een tweede bewoner ook positief. Deze bewoner is opgenomen in het ziekenhuis. "De 15 bewoners van de leefgroep werden op 17 maart 2020 in quarantaine geplaatst na een eerste besmetting. Op deze leefgroep werd nu een tweede besmetting vastgesteld. Drie andere bewoners vertonen symptomen, maar kunnen volgens de richtlijnen van de overheid voorlopig niet getest worden. De man die vorige week met een besmetting werd opgenomen in het ziekenhuis is momenteel gelukkig aan de betere hand, werd ontslagen uit het ziekenhuis en opnieuw in quarantaine geplaatst op zijn kamer", laat Bart Wenes, voorzitter Motena, weten. Op dezelfde leefgroep is op zondag 22 maart een bewoonster overleden die al voor de maatregelen in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus al in een zorgwekkende gezondheidstoestand verkeerde. "Of dit overlijden ook gekoppeld is aan een besmetting met het virus, kunnen we gezien de al zorgwekkende gezondheidstoestand van de dame moeilijk achterhalen. In samenspraak met de huisarts en familie werd ervoor gekozen haar niet meer te laten opnemen in het ziekenhuis. De 84-jarige dame kreeg in aanloop van haar overlijden bezoek van haar familie, die in het kader van een uitzondering in palliatieve situaties op bezoek mocht komen onder strikte voorzorgsmaatregelen", geeft Wenes verder nog mee. Op vandaag blijven de vastgestelde en vermoedelijke besmettingen beperkt tot een leefgroep in het woonzorgcentrum, wat aantoont dat de genomen quarantainemaatregelen hun werk doen. In de andere woonzorgcentra van Motena werden tot op vandaag nog geen besmettingen vastgesteld. (TD)