Tweede hondenwandeling brengt je langs tal van idyllische plekjes in Rumbeke

V.l.n.r.: Jean-Pierre Caulier, Claudine Wastyn en Francky Demeulenaere. (foto SB) © (foto SB)
Redactie KW

Op pinkstermaandag 10 juni slaan enkele Rumbeekse hondenliefhebbers de helpende handen voor de tweede keer in elkaar voor een gezellig drie routes tellend wandelevenement met of zonder hun favoriete viervoeter.

Vanaf 9 uur ‘s morgens kun je in de Pastoor Slossestraat, aan zaal Den Hazelt starten voor een wandeling van 4, 6 of 9 kilometer. “Dit geslaagde initiatief van vorig jaar, waarbij we bijna 100 hondjes met hun baasjes mochten verwelkomen, was voor ons een teken dat we goed bezig waren”, aldus Jean-Pierre Caulier, die onlangs het trotse baasje is geworden van acht schattige boxerpuppy’s. “Deze keer leggen we de lat nog iets hoger en mikken we zelfs op 150 hondenliefhebbers. Iedere deelnemer betaalt drie euro en kan individueel starten of samen met andere bevriende wandelaars op pad gaan. De eerste 150 inschrijvingen ontvangen na de trip een goodiebag en kunnen genieten van een lekkere pannenkoek. De verschillende routes brengen je naar het Sterrebos en enkele leuke idyllische Rumbeekse plekjes. We doen deze keer ook de groene omgeving van de Kleiputten aan.”

De opbrengst van dit diervriendelijke initiatief gaat naar Helpende Handen. Een driejarig concept dat verenigingen en personen die zich inzetten tegen mishandeling en verwaarlozing van dieren steunt of acties op poten zet om ze op te vangen en te verzorgen.

“We springen bij waar we kunnen”, vertelt Jean-Pierre. “De voorbije jaren ging er een bijdrage naar ‘Cats Forever’, kochten we medicatie en 350 kilogram hondenvoeding aan en gaven we een financiële injectie voor de operatie van een hond.”

Rommelmarkt

Op 7 juli organiseren ze aan de Kop van de Vaart voor de vijfde keer een rommelmarkt. “Er worden maximaal 250 standen toegelaten die telkens zes euro kosten. Ook die opbrengst gaat naar Helpende Handen. We zamelen trouwens nog steeds ‘dopjes’ in voor de Koksijdse ‘Vrienden der Blinden’, die deze laten recycleren. Als ze 83 ton dopjes hebben ingezameld, kunnen ze een blindegeleide hond opleiden.”

Inschrijven voor de wandeling en de rommelmarkt kan bij Jean-Pierre op 0477 56 09 55 of surf voor meer info naar www.dhh-roeselare.be. Ook de dag zelf kun je nog inschrijven.

(KK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier