Tweede editie Wintergloed in Brugge van start

Dirk De fauw, Philip Pierins en Pablo Annys. © Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Met een druk op de knop, waarbij de Onze-Lieve-Vrouwetoren kleurrijk werd verlicht, duwden burgemeester Dirk De fauw en en schepenen Philip Pierins en Pablo Annys het lichtfestival Wintergloed op gang.

Vanavond om 18 uur werd in Brugge de tweede editie van het sfeervolle lichtfestival Wintergloed opgestart. Nog tot 10 januari zijn iedere dag tussen 15 uur 30 en 24 uur tien lichtinstallaties doorheen de binnenstad te bewonderen. Het lichtfestival is opgevat als een wandeling waarbij heel wat mooie plekjes in de stad worden aangedaan. Er is een Wintergloed app voor de smartphone die niet alleen uitleg geeft bij elke installatie, maar ook historische informatie biedt over de plek waar de lichtinstallatie staat. Langs het parcours zijn de installaties verbonden door warme lichtbakens.

Verbonden met elkaar

“Verbinding is hét themawoord van deze editie, iets waar we in deze moeilijke tijden met zijn allen nood aan hebben. Wintergloed zorgt ervoor dat we ons, op veilige afstand, verbonden voelen met elkaar maar ook met de stad en haar rijke geschiedenis”, zei burgemeester Dirk De fauw (CD&V). “De tien lichtinstallaties zullen je onderdompelen in een warme gloed.”

Schepen van Toerisme Philip Pierins (SP.A) ook bevoegd voor de eindejaars- en kerstanimatie in de stad, wees erop dat het lichtfestival dit jaar vooral gericht is op de Bruggelingen en de bezoekers uit de brede regio. “Door de spreiding van het aanbod ligt de focus op een kwalitatieve en veilige beleving. Er gaat extra aandacht naar alle praktische info in verband met veiligheid en coronamaatregelen zodat dit voor de bezoeker op voorhand heel duidelijk is”, aldus de toerismeschepen.

Omdat de horecazaken alsnog gesloten blijven, en er dus ook geen gebruik kan gemaakt worden van het sanitair in de restaurants en cafés, voorziet het stadsbestuur speciaal voor de gelegenheid extra toiletten langs het parcours, met name aan Gruuthuse, aan het Minnewaterpark en ook de bestaande unit aan de Biekorf is toegankelijk. De tien lichtinstallaties bevinden zich aan ‘t Zand, er is een zicht op de Onze-Lieve-Vrouwekerk, het Eleonara Verbekehof (nabij site Oud Sint-Jan), het binnenhof van Gruuthuse, de Dijver, de Vismarkt, het Walplein, het Wijngaardplein, de Poertoren en het Stationsplein. (PDV)

Alle info op www.visitbruges.be/winter

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier