Tweede editie Winter Duinen in Bredene wil leukste kerstmarkt van de kust zijn

Een delegatie van het gemeentebestuur bracht afgelopen week al een bezoek aan de grote Almhut op Winter Duinen, dat toen nog volop onder constructie was. © MM
Redactie KW

Van 13 december tot en met 6 januari wordt ter hoogte van het Duinenplein de tweede editie van Winter Duinen georganiseerd. “Dit moet de leukste kerstmarkt van de kust worden”, meent toerismeschepen Eddy Gryson.

Net als vorig jaar vind je op Winter Duinen straks een overdekte schaatspiste. “En de enige echte Almhut”, merkt toerismeschepen Eddy Gryson met gevoel voor overdrijving op.

Naast de Almhut, opnieuw het centrale ontmoetingspunt van Winter Duinen, vind je zoals vorig jaar nog enkele chalets en foodtrucks. “De innerlijke mens komt met andere woorden niets te kort op Winter Duinen.”

“Bovendien werd een uitgebreid en gevarieerd programma, om zowel jong als oud te verwennen, uitgewerkt. Zo pakken we uit met een quiz, organiseren we curlingwedstrijden en op zaterdagavond is er telkens een après-skiparty. Winter Duinen moet op die manier de leukste kerstmarkt van de kust worden.”

Geen boomverbranding

Op zaterdag 5 januari vindt ook de traditionele Nieuwjaarsdrink, dit keer zonder kerstboomverbranding, plaats. “Bredene profileert zich als milieuvriendelijke en vooruitstrevende gemeente en een kerstboomverbranding, hoe gezellig die ook mag zijn, is bijzonder milieuvervuilend.”

“We voorzien uiteraard waardige alternatieven. Zo komt de steltenact Night Colors naar Bredene, net als de winterwonderslee (waarbij je voortgetrokken wordt door ‘rendieren’) en een winterstudio. De sfeervolle foto die er genomen wordt van jou en je familie en/of vrienden krijg je onmiddellijk mee naar huis.”

“Voor de kleinsten is er ook nog randanimatie zoals grime en ballonplooien. Traditioneel worden er opnieuw vis en frietjes uitgedeeld aan de bezoekers. En voor de kinderen zijn er churros. Op de Nieuwjaarsdrink kunnen de winnaars van de acties Eindejaarsverlichting en De warmste Kerstetalage naar goeie gewoonte ook hun prijzen ophalen.”

Nieuwjaarsduik

Op zaterdag 5 januari wordt voor de negende keer de Bredense Nieuwjaarsduik georganiseerd. De Bredense Bruinvissen, kajakclub De Waterratjes en de gemeente staan in voor de organisatie van dit jaarlijkse evenement ter hoogte van strandpost 2.

“Om de veiligheid en gezelligheid optimaal te garanderen, worden maximaal 300 deelnemers toegelaten. Deelnemers kunnen zich enkel online, via de website van de Nieuwjaarsduik, inschrijven. Deelnemen kost 5 euro. Elke deelnemer die zich verkleed in het water begeeft, maakt kans op een mooie prijs. Voor iedere dappere ijsbeer is nadien een natje en een droogje voorzien”, besluit Eddy Gryson.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier