Tweede editie van ‘Knutselen for Life’ in De Talentenzolder

De vier organiserende koppels samen met hun kroost in De Talentenzolder: hopen op veel deelnemers. © foto JS
Johan Sabbe

Vier bevriende koppels, die elkaar vroeger via de scouts hebben leren kennen, organiseren in het kader van De Warmste Week de tweede editie van ‘Knutselen for Life’. Dat gebeurt op zondag 24 november van 10 tot 17 uur in De Talentenzolder in de Zwevezelestraat 11.

Het komt erop neer dat de kinderen voor 10 euro kunnen komen knutselen ten voordele van de vzw Victor, die in West-Vlaanderen ambulante mobiele opvoedingsondersteuning biedt aan personen met autisme en hun gezin.

Nu al 100 kinderen

De Talentenzolder in de Zwevezelestraat wordt gerund door Eve Dewaele (37), die er met haar man Wouter Breemersch (35) en hun twee kinderen woont. De drie bevriende koppels waarmee ze Knutselen for Life samen gestalte geven, zijn Wouters broer Steven Breemersch en Lien Beuselinck, Jan Dedeyne en Mieke Deleye en Pieter Pyfferoen en Gaëlle Cuvelier.

“We gaan jaarlijks met die koppels op vriendenweekend en vieren ook oudejaarsavond samen”, aldus Eve. “Vorig jaar besloten we voor het eerst Knutselen for Life te organiseren en dat werd een meevaller. Er daagden 120 kinderen op voor het goede doel en we sprokkelden 1.760 euro bijeen.”

“Voor de tweede editie van 24 november zijn er alweer 100 jongens en meisjes ingeschreven, maar we mikken op meer. Van de 10 euro die ze betalen, gaat er 2 euro naar het knutselmateriaal en 8 euro naar de vzw Victor. Terwijl de kinderen creatief bezig zijn, kunnen de ouders, grootouders, vrienden en sympathisanten genieten van een winterbar in de tuin. Daar zorgen we voor een springkasteel, grime, een vuurschaal, braadworsten, marshmallows, soep, een visput en glühwein. Ook de winst daarvan gaat naar het goede doel. Er worden tevens zelfgemaakte wenskaartjes verkocht.”

“Vooraf inschrijven, is belangrijk om de dag zelf niet te lang te moeten wachten. Vanaf 10 uur start er om het halfuur een knutselgroepje. Graag bij het inschrijven vermelden op welk moment het kind wil komen deelnemen.”

Kinderen met autisme

“Binnen De Talentenzolder werken we vaak met kinderen met autisme”, vervolgt Eve. “Meer dan eens verwijzen we voor extra begeleiding door naar de vzw Victor, maar helaas zijn de wachtlijsten superlang. We komen ook dikwijls in contact met het gezin en/of de familie van het kind of de jongere. We vinden het belangrijk dat ze de juiste ondersteuning krijgen om hun leven zo aangenaam mogelijk te maken. Daar is de vzw Victor, die in Roeselare gevestigd is, een zegen voor.”

Deelnemen aan ‘Knutselen for Life’ kan door zich via mail in te schrijven: info@talentenzolder.be. Dat kost 10 euro. Graag het gewenste uur vermelden.