Tweede editie van het Play Big Treffen in Tielt

© LDW
Redactie KW

Op zaterdag 10 en zondag 11 augustus kan je op de terreinen aan de Rijkegemkouterstraat bijzondere voertuigen aantreffen. Lennart Vandepitte en Thomas Poriau halen er tijdens hun Play Big Treffen onder andere Man Kats en Unimogs naartoe.

Vorig jaar was Lennart Vandepitte (27) uit Wingene medeorganisator van de eerste editie van Play Big Treffen, toen in Maldegem. “We wilden hiermee het jubileumjaar van Mercedes Unimog extra in de verf zetten”, legt hij uit. “Daarnaast was er in België ook geen enkel treffen meer voor rally- en legervoertuigen zoals de Man Kats en Unimogs. Je vindt er wel terug in Nederland, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk, maar niet hier.”

Universeel

De eerste editie werd een succes, waardoor wat oorspronkelijk eenmalig zou blijven intussen aan een tweede editie toe is. “De andere organisatoren zagen een tweede editie jammer genoeg niet zitten, maar tijdens het vorige treffen ontmoette ik wel Thomas”, legt Lennart uit. “Met zijn enthousiasme erbij kan er dus wel een nieuw treffen komen. We doen dit op vraag van de aanwezigen van vorig jaar, die massaal mailden en belden om een vervolg te vragen.”

Thomas Poriau (27) komt uit het Oost-Vlaamse Hillegem en is de eigenaar van een Mercedes Unimog. “Ik heb al heel lang interesse in dergelijke voertuigen. Ik ben in het wereldje opgegroeid en van het een komt het ander”, vertelt hij. “Unimogs zijn fantastische voertuigen, omdat ze zo veelzijdig zijn. Er zijn zelfs mensen die hem ombouwden tot camper en ermee op wereldreis trekken. Daarnaast kan je hem gebruiken als tractor, of als vrachtwagen. Het is echt een universele wagen.”

Groter terrein

Lennart is dan weer een kenner van Man Kats, legervoertuigen die ook gebruikt worden om rally’s te begeleiden. “Iets wat ik ook zelf doe, woestijnrally’s in Marokko dan”, geeft Lennart nog mee. “Vorig jaar mochten we een tiental eigenaars van Man Kats verwelkomen, er waren ook meer dan vijftig Unimogs aanwezig. Het terrein in Maldegem was jammer genoeg te klein om ook externe toeschouwers toe te laten op het evenement, daarom verhuizen we dit jaar naar Tielt. Nu zijn alle geïnteresseerden welkom om een kijkje te komen nemen. Het is echt een fantastisch terrein, met bergjes en zelfs een demoparkje. Een unieke plek.”

Lennart en Thomas maken er een heel weekend van voor de aanwezigen. “Er is een camping en op zaterdag houden we een barbecue. We mogen ook Nederlanders en Duitsers verwelkomen en misschien zelfs Engelsen. Op zondag trekken we in stoet naar het evenement Wings and Wheels in Ursel. Dat wordt een hele onderneming, al die grote voertuigen op straat. Vorig jaar zetten mensen hun wagen zelfs aan de kant om ons te bekijken. Het ziet er ook allemaal heel speciaal uit.”

Praktisch

Op zaterdag 10 augustus kan je aan de Rijkegemkouterstraat in Tielt de voertuigen gaan bekijken. Het event start om 10 uur. Er wordt ook een rit uitgestippeld voor de wagens. Wie inschrijft, kan vanaf 19 uur ook aanschuiven voor de barbecue. Kaarten kosten 15 euro, 7 euro voor kinderen.

Op zondag 11 augustus trekt de groep vanaf 10 uur in stoet naar Wings and Wheels in Ursel.

(LDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier