Tweede editie van Flemish Beer Run in Poperinge: lopen, wandelen en bier proeven

Redactie KW

Op zondag 30 september heeft de tweede editie plaats van de Flemish Beer Run. Het is een combinatie tussen lopen of wandelen en bierproeven. Organisatie is in handen van loopclub De Stresskikkers uit Elverdinge.

“Run, Taste en Fun: met deze drie kernwoorden willen we de ludieke loop omschrijven. De formule is momenteel de enigste in zijn soort, uniek in België. Een ludieke loop doorheen de Vlaamse velden. En zoals de naam doet vermoeden, zal bier hier ook wel een rol spelen”, aldus Pascal Demuynck, voorzitter van de organiserende loopclub De Stresskikkers uit Elverdinge. “Ook willen we het thema van de Romeinen laten terugkomen: iedereen mag zich verkleden zoals toen (is wel geen verplichting). En om de creativiteit van de lopers te belonen, krijgt de best verklede loper zijn eigen gewicht in bier. Ook groepen mogen zich verkleden. Daar mag de best verklede bende een persoon uitkiezen om zijn gewicht in bier te verzilveren.”

Degustatie

Onderweg kom je verschillende stops (lees: degustatiestandjes) tegen waar een streekbiertje (degustatie) en een hapje worden aangeboden. Deze stops zullen ook opgefleurd worden met een streepje muziek.

“Deze ludieke loop door Vlaamse velden is uniek in België”

Er zijn twee formules om de Flemish Beer Run tot een goed einde te brengen. Ga je voor de totale afstand 21 km, dan kan je genieten van vijf verschillende degustatiestandjes. Je loopt door de glooiende omgeving van Poperinge naar Watou, om vervolgens het Helleketelbos te dwarsen en de terugweg aan te vangen naar Poperinge. Ofwel kies je voor de 10,5 km met drie degustatiestandjes en met eindpunt de St.-Bernardus Brouwerij in Watou. Je kan deze afstanden ook wandelend afleggen, dus wandelaars zijn ook welkom. Er is vervoer terug naar de start voorzien.

Breughelmaal

De gezamenlijke start om 10 uur en de aankomst zijn voorzien aan de Maekeblydezaal, Doornstraat in Poperinge. De deelnemers krijgen een herinnering bij aankomst: een kratje gevuld met vijf streekbieren. Deelnemen kost 25 euro voor de 21 km (40 euro met breughelmaal) en 15 euro voor de 10 km (30 euro met maal).

Aansluitend aan de Flemish Beer Run is er een breughelmaaltijd. Die vindt plaats in de Maekeblydezaal. Ook de niet-lopers, supporters en sympathisanten kunnen deelnemen aan de breughelmaaltijd, met bier of water, en betalen 20 euro.

Het bestuur van De Stresskikkers bestaat uit voorzitter Pascal Demuynck, Regine Dequeker, Geert Vanwildemeersch, Ria Lemaire, Didier Vandenbussche, Kris Lameire en Alain Vanoplynus.

(AHP)

Info: Pascal Demuynck, 0474 52 14 51.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.