Tweede editie van D-OE-MA-WA komt eraan in Dentergem

Veerle Holsbeke, Tim D' hoenens, Filip Vermeire, Heleen Vullers, Helena Cloet, Marleen Bouciqué, Siska Dedeyne en Dorine Devolder nodigen iedereen uit om deel te nemen aan D-OE-MA-Wa op zondag 15 september. © foto NS
Redactie KW

Enkele gemeentelijke raden slaan opnieuw de handen in elkaar voor D-OE-MA-WA op zondag 15 september. Dit keer kan je wandelen of fietsen in de deelgemeente Oeselgem. Achteraf is er animatie voorzien.

De bibliotheek, de cultuurraad, de jeugdraad en de sportraad van Dentergem organiseren op zondag 15 september opnieuw D-OE-MA-WA dat de eerste letters van Dentergem, Oeselgem, Markegem en Wakken weergeeft. Ook het Kloosterhof en de gemeente werken mee. De bedoeling is om dit event jaarlijks te organiseren en telkens in een andere deelgemeente. Verleden jaar was er een succesvolle City Run, maar dit jaar kozen ze voor iets nieuws, iets ontspannend.

Cultuurfunctionaris Heleen Vullers legt uit: “Onze eerste editie werd een overdonderend succes en vond toen in de gemeente Dentergem plaats. Samen met de andere medewerkers uit verschillende gemeentelijke raden zagen wij het zitten om een tweede editie van D-OE-MA-WA te organiseren. Dit jaar is deelgemeente Oeselgem aan de beurt. Omdat het nogal moeilijk was om daar een City Run te laten plaatsvinden, zochten wij naar iets nieuws.”

“We legden de focus op de natuur en de mooie omgeving van Oeselgem. De deelnemers kunnen kiezen uit een wandelroute van ongeveer 7 kilometer of een fietsroute van ongeveer 25 kilometer. Het wordt dus een ontspannende wandel- en fietseditie.”

Mooie plekjes

“Je ontdekt de mooie plekjes binnen de gemeente en onderweg zijn er haltes voorzien waar je kan genieten van iets lekkers. Plaatselijke handelaars werken hier aan mee. Aan de finish worden er geen prijzen uitgereikt. Het is dus geen wedstrijd. De jongste deelnemers krijgen bij aankomst een leuke attentie.”

” Het wandelparcours is aangeduid met pijlen. Er is een kleiner stuk dat niet helemaal buggyvriendelijk is. Je kan er wel passeren maar het is een beetje moeilijk. Na het wandelen of fietsen zullen er drankjes aangeboden worden aan democratische prijzen. Er zal een eetstand voorzien zijn en voor de kinderen is er animatie. Hieraan werken enkele vrijwilligers mee van de bibliotheek en de jeugdverenigingen. Verschillende verenigingen stellen zich ook graag voor en doen hun jaarprogramma uit de doeken.” De start- en eindlocatie van D-OE-MA-WA is aan het Leieheem in Oeselgem, aan het Rosalie ‘t Feltplein. Aanmelden kan vanaf 13.30 uur. Starten kan tussen 14 uur en 15 uur. Inschrijven op voorhand is noodzakelijk. Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen gratis deelnemen, maar moeten wel inschrijven. Kinderen ouder dan 12 jaar betalen 3 euro en volwassenen betalen 5 euro. Wie zich vroeg inschrijft, maakt kans op een Dentergembon van 25 euro. Op 21 augustus, 28 augustus en 4 september wordt er telkens een bon verloot. Hoe vroeger je inschrijft, hoe meer kans om te winnen. Inschrijven kan via www.ticketgang.eu of via sport@dentergem.be of via 051 57 55 28

(Nele Sabbe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier