"Ondanks dat het donderdag een gewone werkdag was voor veel mensen, konden we al rekenen op vele tienduizenden bezoekers. In eerste instantie zag het weer er niet goed uit, maar in de loop van de week draaide het weerbericht toch gunstig uit. We verwachten de komende drie dagen nog heel veel volk. Het weer maakt een evenement als dit en de weergoden zijn ons gunstig gezind", aldus Vincent Drouard van Toerisme Oostende.

Meer dan 130 schepen liggen aangemeerd voor deze editie, met als absolute blikvanger het Spaans Galjoen Lé Galion Andalucia. Oostende voor Anker loopt nog tot en met zondag.

(JRO)

"Ondanks dat het donderdag een gewone werkdag was voor veel mensen, konden we al rekenen op vele tienduizenden bezoekers. In eerste instantie zag het weer er niet goed uit, maar in de loop van de week draaide het weerbericht toch gunstig uit. We verwachten de komende drie dagen nog heel veel volk. Het weer maakt een evenement als dit en de weergoden zijn ons gunstig gezind", aldus Vincent Drouard van Toerisme Oostende. Meer dan 130 schepen liggen aangemeerd voor deze editie, met als absolute blikvanger het Spaans Galjoen Lé Galion Andalucia. Oostende voor Anker loopt nog tot en met zondag. (JRO)