Tweede Blankenbergse stationsklok laat op zich wachten

© WK
Redactie KW

Nu de wijzers op de Blankenbergse stationsklok al een paar weken stilstaan, rijst ook de vraag waarom de beloofde tweede klok er nog altijd niet hangt. Bij de opening van het vernieuwde station beklaagden veel treinreizigers zich erover dat de klok op één van de slechtst zichtbare plaatsen – aan de zijkant van het station – hing en burgemeester Daphné Dumery kaartte die kwestie toen aan bij de NMBS. Ze haalde haar gelijk.

“Ik kreeg toen het goede nieuws dat, in de loop van november, er een tweede klok zou bij komen centraal op de voorgevel van het stationsgebouw. Het slechte nieuws is nu dat die tweede klok er bijna een jaar later nog àltijd niet hangt. Ik heb een maand geleden nog een herinneringsbrief gestuurd maar daar nooit antwoord op gekregen van de NMBS”, zegt ze.

“Beloftes zijn er om gehouden te worden. We zijn die tweede klok helemaal niet vergeten“, sust NMBS-woordvoerder Bart Crols. “Alleen is het zo dat stationsklokken doorgaans geplaatst worden in het kader van een breder raamcontract voor meerdere stations. Standaardisatie heeft immers zo zijn voordelen op het vlak van onderhoud en herstellingen, wat ook de betrokken stations ten goede komt.” De tweede stationsklok komt er volgens de NMBS dus spoedig. “Het raamcontract zit in de laatste rechte lijn voor gunning, wat betekent dat de levering en plaatsing binnenkort volgen. Een kwestie van hooguit een paar maanden nog“, klinkt het.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier