Het initiatief kwam er nadat Olivia Lannoo twee jaar geleden stierf aan NMO. Het was haar droom om samen met haar vriendinnen waarmee ze samen bij K-BTK speelde een basketbaltornooi te organiseren om geld in te zamelen voor onderzoek naar deze zeldzame aandoening. Helaas moest dit zonder Olivia die op 19 mei 2017 overleed.

Die vriendinnen -Froni Vanoverbeke, Nele Vervenne en Jolien Vercruysse - kunnen terugblikken op een geslaagde tweede editie van hun BARL POWR 3X3 tornooi. Maar liefst 36 teams kwamen afgezakt naar het Leiestadion. In de voormiddag gaven de U12 en U14 het beste van zichzelf. Na de middag waren dit de U10 en de dames. "Het doel van dit tornooi is 10.000 euro in te zamelen", klinkt het. "Het is iets kleinschaliger dan de eerste keer, maar toen lag de lat een stuk hoger. Toch is de opkomst gelijkaardig te noemen. Nu hadden we vooral de bedoeling om mensen samen te brengen met de familieleden en vrienden van Olivia. Daar zijn we aardig in geslaagd met een mooi tornooi en een spaghettifestijn waar 280 personen aan deelnamen. Dit is vooral een moment waarop we met zijn allen terug denken aan Olivia die morgen 19 mei twee jaar is overleden."

(ELD)

Het initiatief kwam er nadat Olivia Lannoo twee jaar geleden stierf aan NMO. Het was haar droom om samen met haar vriendinnen waarmee ze samen bij K-BTK speelde een basketbaltornooi te organiseren om geld in te zamelen voor onderzoek naar deze zeldzame aandoening. Helaas moest dit zonder Olivia die op 19 mei 2017 overleed.Die vriendinnen -Froni Vanoverbeke, Nele Vervenne en Jolien Vercruysse - kunnen terugblikken op een geslaagde tweede editie van hun BARL POWR 3X3 tornooi. Maar liefst 36 teams kwamen afgezakt naar het Leiestadion. In de voormiddag gaven de U12 en U14 het beste van zichzelf. Na de middag waren dit de U10 en de dames. "Het doel van dit tornooi is 10.000 euro in te zamelen", klinkt het. "Het is iets kleinschaliger dan de eerste keer, maar toen lag de lat een stuk hoger. Toch is de opkomst gelijkaardig te noemen. Nu hadden we vooral de bedoeling om mensen samen te brengen met de familieleden en vrienden van Olivia. Daar zijn we aardig in geslaagd met een mooi tornooi en een spaghettifestijn waar 280 personen aan deelnamen. Dit is vooral een moment waarop we met zijn allen terug denken aan Olivia die morgen 19 mei twee jaar is overleden." (ELD)