Tweedaagse handelsbeurs met lokale handelszaken in Ingelmunster

Het gemeentebestuur, samen met leden van de Lokale Economische Raad. © (foto FODI)
Redactie KW

Tijdens het weekend van 21 en 22 maart organiseert het gemeentebestuur, in samenwerking met XL Events en de lokale economische raad, een handelsbeurs op het Marktplein. Bezoekers kunnen er kennis maken met diverse plaatselijke bedrijven en handelszaken.

In het beleidsplan ‘De 10 Grote Werken’ besteedt het gemeentebestuur ook aandacht aan (jonge) ondernemers. De terugbetaling van het inschrijvingsgeld bij de Kruispuntbank voor Ondernemingen is een eerste maatregel, die vanaf januari 2020 van kracht wordt. Daarnaast wil de gemeente ook inzetten op een handelsbeurs, waar mensen kunnen kennismaken met producten en diensten van plaatselijke handelaars en bedrijven. Deze beurs vindt plaats op zaterdag 21 en zondag 22 maart in een luxetent op het Marktplein. Via een parcours maken bezoekers gratis kennis met 37 beursstanden om uiteindelijk in een pop-up bar te eindigen. Een gespecialiseerde firma in standenbouw neemt de inrichting van de tent voor haar rekening. Voor de praktische organisatie werkt het gemeentebestuur samen met XL Events, een plaatselijk bedrijf dat eerder al handelsbeurzen organiseerde.

Gevarieerd aanbod

Het is de bedoeling om een brede waaier aan standen te voorzien. De dienst economie bezorgt aan alle plaatselijke bedrijven en handelaars een uitnodiging om deel te nemen aan de beurs. Wie snel reageert, is zeker van een plaatsje. In de loop van het voorjaar start het bestuur met een communicatiecampagne om de deelnemende handelaars bekend te maken.

“De terugkeer van de handelsbeurs is een feit. Een beurs op het Marktplein zal zowel de handelaars als de gemeente een boost en stimulans geven”, zegt schepen van economie Katrien Vandecasteele. (Patrick D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier