Twee zussen naar Rusland voor begrafenis vader, maar wellicht kan maar één terugkeren

Redactie KW

Aliona en Ludmila Brovkina, twee West-Vlaamse zussen van Wit-Russische afkomst wiens vader vorige week in hun thuisland overleed, zijn maandag vanuit Charleroi vertrokken met het vliegtuig om in Wit-Rusland de begrafenis bij te wonen. “Maar we beseffen dat waarschijnlijk slechts één van ons snel zal kunnen terugkeren.”

Maandagochtend gingen Aliona, die al lang in Brugge woont, en haar Dadizeelse zus Ludmila langs in het gemeentehuis van Moorslede om er alsnog een doorbraak te forceren. Beide zussen zouden graag de begrafenis van hun vader bijwonen, maar Ludmila beschikt niet over de juiste verblijfsdocumenten om snel terug te mogen keren . “De medewerkers van de dienst bevolking hebben er alles aan gedaan om alsnog iets te kunnen regelen zodat Ludmila snel kan terugkeren naar haar man. We zijn hen daar echt dankbaar voor, maar de dienst Vreemdelingenzaken van de federale overheid houdt het been stijf.”

Aliona en Ludmila stapten maandagmiddag op het vliegtuig richting Wit-Rusland. Wellicht keert enkel Aliona vlug terug naar België. “Voor ons is dit echt een loodzware periode. Niet enkel door het overlijden van onze vader, maar ook omdat we niet weten of Ludmila nog snel zal terugkeren naar hier”, klinkt het bij de zussen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.