Twee Zonnebekenaars te zien in Homo Universalis

Wouter Lapon en Hans Bouten. (foto ZB)
Redactie KW

Vanaf maandag 27 januari zijn Hans Bouten en Wouter Lapon elke dag te zien in Homo Universalis, een onderdeel van het programma ‘Iedereen Beroemd’ op Eén.

Elke dag moeten 100 deelnemers een opdracht uitvoeren en telkens valt er een iemand af. Vorig jaar werd de 18-jarige Zedelgemnaar Selattin Defevere winnaar en wie weet brengen Hans Bouten of Wouter Lapon dit jaar de trofee mee naar Zonnebeke. “De opnames zijn al voor een gedeelte achter de rug, maar of we al dan niet nog in de race zitten, mogen we niet verklappen”, houden beiden de spanning er in.

Student Wouter Lapon (22) is leider bij Chiro Zonnezee met verantwoordelijkheid bij de rawki’s. Hij wil zoveel mogelijk ervaringen opdoen om zijn levensdoel te bepalen. Ooit was hij mannequin van het jaar, een wedstrijd waar hij voor de grap aan meedeed en in 2019 werd hij door ons weekblad verkozen tot Krak van Zonnebeke.

band scheppen

Toeval of niet, maar slager Hans Bouten (55) was ooit de eerste Krak van Zonnebeke. Hij is een fervent supporter van Club Brugge en nam negen jaar geleden deel aan het programma ‘Komen eten’. Naast zijn job als beenhouwer zetelt hij ook in het Batjescomité, is bestuurslid en acteur bij het Zonnebeeks Amateur Theater en tot 1 januari was hij nog brandweerman.

“Ik kende Hans heel oppervlakkig, maar nu we samen in het spelprogramma zitten, schept dit wel een band. We amuseren ons”, zegt Wouter. “Voor mijn deelname heb ik een filmpje ingestuurd en kreeg daarna bericht dat ik geselecteerd was. Enerzijds is het een competitie, want niemand valt graag af, maar anderzijds hoef je de eerste niet te zijn. Toch is er wel de drang om zolang mogelijk in het spel te blijven.”

Hans zag het programma vorig jaar op tv en zo ontstond de goesting om mee te doen. “Ook mijn filmpje werd goed bevonden. Ik vind het al een hele prestatie om bij de laatste honderd te zijn. Het is een overwinning op zich gekozen te worden uit duizenden inzendingen”, vertelt Hans. “We mogen echt trots zijn, want weinig gemeenten zijn met twee deelnemers vertegenwoordigd. Alles wordt natuurlijk individueel gespeeld, maar als het kan, zullen we elkaar helpen. Wij zijn elkaars grootste supporter.”

Stress

“Thuis zullen de kijkers misschien de opdrachten gemakkelijk vinden en dat lijkt op het eerst zicht ook zo, maar als deelnemer komt daar heel wat stress bij kijken. Het makkelijkste spel blijkt soms het moeilijkst te zijn. Het is maar een spel, maar we willen toch zo ver mogelijk geraken.” De twee Kraks van Zonnebeke willen alvast hun vel duur verkopen en Zonnebeke in de kijker zetten.

Iedereen Beroemd is op Eén te zien van maandag tot en met zaterdag om 19.40 uur. (NVZ)