Twee West-Vlamingen uit Koksijde en Westrozebeke winnen samen 3 miljoen euro

Twee West-Vlamingen wonnen samen de Lotto-Jackpot van 3 miljoen euro en ieder van hen strijkt dus 1,5 miljoen euro op. De ene is een gepensioneerde uit Koksijde, de andere een veertiger uit Westrozebeke.

Zaakvoerder Patricia Desnouck, Caroline Vangoidsenhoven en Joke Casier van de Nationale Loterij met de cheque van 1,5 miljoen euro die de gepensioneerde dame won. © MVP

De ene winnaar is een gepensioneerde West-Vlaamse dame, die al jaren bij elke trekking speelt voor 5 euro. Dat doet ze niet door elke keer op een Lottoformulier dezelfde cijfers in te vullen, maar wel met een Quick-Picklotje. Op de trekking van 26 oktober was het bingo voor haar en een andere West-Vlaming uit Westrozebeke. De winnares in kwestie is een trouwe klant in krantenwinkel Doremi in Koksijde. Zaakvoerster Patricia Desnouck runt al 18 jaar haar zaak en is even opgetogen als de winnares. “Zij is een trouwe klant en speelt ook wel eens Euromillions. Ik ben heel blij voor haar! Dit is de allereerste keer dat iemand zo’n bedrag wint in mijn zaak. Klanten hebben in de loop der jaren wel al mooie bedragen gewonnen, maar nog nooit zo groot!”

De winnares in Koksijde wenst anoniem te blijven, maar laat weten dat ze het nieuws eerst niet kon geloven. Toch blijft ze met beide voeten op de grond en wil ze het grootste gedeelte van haar Lottowinst goed investeren en verstandig beleggen. Zo bouwt ze een spaarpot voor de toekomst op, maar een nieuwe wagen staat alvast ook op haar bucketlist, net als reizen.

De tweede winnaar, een veertiger, stapte naar aanleiding van de Lottotrekking van 26 oktober de krantenwinkel van Peter Swaenepoel en Nancy Carlisle langs de Ommegang Noord in Westrozebeke binnen. Hij kocht er een Quick Pick ter waarde van 10 euro.

Gelukkige gezichten bij de krantenwinkel van Peter Swaenepoel en Nancy Carlisle.
Gelukkige gezichten bij de krantenwinkel van Peter Swaenepoel en Nancy Carlisle.© JC

“Hiermee zijn deze geluksvogels de zevende en achtste winnaar van de Lotto-Jackpot in West-Vlaanderen sinds begin dit jaar en de 149ste in West-Vlaanderen sinds 2002”, zegt Caroline Vangoidsenhoven, Head of Corporate Events & Public Relations Nationale Loterij. “Zo zie je maar dat geduld wordt beloond” lacht ze. “En ik wil ook even benadrukken dat mensen die niet de zes juiste nummers hebben, toch andere mensen gelukkig maken. Zij steunen namelijk een van de vele goede doelen van de Nationale Loterij. Elk jaar investeert de Nationale Loterij 320 miljoen euro in goede doelen.”

(MVP/BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.