CVO De Avondschool organiseerde de culinaire wedstrijd al voor de tweede keer. De battle vond plaats in de didactische keukens van de school. Zes finalisten toonden hun kunnen bij het maken van hun vooraf ingezonden gerecht. Dit jaar was het centrale thema: 'Creatief met Noordzeevis'. Als technische proef moesten ze een pannenkoek bakken volgens de Escoffier. Professionele en gevestigde chef-koks zoals Bartel Dewulf (bekend als jurylid uit 'Mijn Restaurant' en kok bij de Rode Duivels), Filip Claeys (sterrenchef De Jonkman), Kenny Danschotter (chef-kok Weinebrugge Sint-Michiel), Patrick De Gendt (voorzitter van de meesterkoks in België), Eric Miete (Culinair Advisor Coppert Cress) en een samengestelde smaakjury zorgden voor een professionele beoordeling.

's Avonds volgde een culinair galadiner in Kinepolis Oostende met 175 genodigden. Een operazangeres en DJ zorgden voor de sfeervolle noot. Aansluitend op het diner leidde Dirk Poppe, directeur van CVO De Avondschool, de uitreiking van de awards met een korte speech in.

De eerste plaats ging naar de 22-jarige Wout Jens uit Lichtaart. Hij ging aan de haal met de award voor 'Beste kok van Vlaanderen uit het volwassenenonderwijs 2018'.

In de top drie toch twee West-Vlamingen. De derde plaats ging naar Pavel Khomtchenko (36) uit Middelkerke (cursist bij VDAB Oostende). Woody Sweetlove (35) pakte dan weer de tweede plaats. De Oostendenaar speelde een thuiswedstrijd. "Ik zat zoals ik wel had gedacht netjes binnen de vooropgestelde tijdspanne van 2,5 uur voor het bereiden van mijn gerecht", vertelt Woody. "Het is een eer om die tweede plaats te pakken, maar de eerste plaats voor Wout is dik verdiend. Het gaf wel wat stress dat je gerecht beoordeeld werd door gevestigde waarden uit de keuken. Blijkbaar konden ze mijn gerecht wel smaken."

(JR)

CVO De Avondschool organiseerde de culinaire wedstrijd al voor de tweede keer. De battle vond plaats in de didactische keukens van de school. Zes finalisten toonden hun kunnen bij het maken van hun vooraf ingezonden gerecht. Dit jaar was het centrale thema: 'Creatief met Noordzeevis'. Als technische proef moesten ze een pannenkoek bakken volgens de Escoffier. Professionele en gevestigde chef-koks zoals Bartel Dewulf (bekend als jurylid uit 'Mijn Restaurant' en kok bij de Rode Duivels), Filip Claeys (sterrenchef De Jonkman), Kenny Danschotter (chef-kok Weinebrugge Sint-Michiel), Patrick De Gendt (voorzitter van de meesterkoks in België), Eric Miete (Culinair Advisor Coppert Cress) en een samengestelde smaakjury zorgden voor een professionele beoordeling. 's Avonds volgde een culinair galadiner in Kinepolis Oostende met 175 genodigden. Een operazangeres en DJ zorgden voor de sfeervolle noot. Aansluitend op het diner leidde Dirk Poppe, directeur van CVO De Avondschool, de uitreiking van de awards met een korte speech in.De eerste plaats ging naar de 22-jarige Wout Jens uit Lichtaart. Hij ging aan de haal met de award voor 'Beste kok van Vlaanderen uit het volwassenenonderwijs 2018'.In de top drie toch twee West-Vlamingen. De derde plaats ging naar Pavel Khomtchenko (36) uit Middelkerke (cursist bij VDAB Oostende). Woody Sweetlove (35) pakte dan weer de tweede plaats. De Oostendenaar speelde een thuiswedstrijd. "Ik zat zoals ik wel had gedacht netjes binnen de vooropgestelde tijdspanne van 2,5 uur voor het bereiden van mijn gerecht", vertelt Woody. "Het is een eer om die tweede plaats te pakken, maar de eerste plaats voor Wout is dik verdiend. Het gaf wel wat stress dat je gerecht beoordeeld werd door gevestigde waarden uit de keuken. Blijkbaar konden ze mijn gerecht wel smaken."(JR)