Twee verdachten van auto-inbraken opgepakt in Kortrijk

Redactie KW

Op zaterdagavond 16 mei kon de politiezone VLAS 2 mannen oppakken die eerder die dag zes diefstallen gepleegd hadden in het centrum van Kortrijk. Dit gebeurde nadat getuigenissen en camerabeelden zes feiten aan het licht hadden gebracht.

Die zaterdagnamiddag werd een politiepatrouille op het Casinoplein in Kortrijk tegengehouden door een alerte getuige die drie verdachte personen een handtas uit een auto zag stelen in de Koning Albertstraat. De getuige zag ook hoe de handtas werd leeggemaakt en werd achtergelaten op straat.

De politiepatrouille startte meteen met een onderzoek naar de daders, dit op basis van de persoonsbeschrijving die de getuige kon geven. Kort daarna kwam in de dispatching een tweede melding binnen van iemand die het slachtoffer geworden was van een diefstal uit zijn voertuig daar in de buurt.

Vanuit de dispatching werd meteen gestart met een analyse van de camerabeelden uit de Kortrijkse binnenstad. Die camerabeelden brachten ter hoogte van het station in Kortrijk drie mannen in beeld die voldeden aan de persoonsbeschrijving van de daders. Vanuit de dispatching werden de politieteams uitgestuurd richting station. Zij konden meteen twee van de drie personen oppakken. De derde persoon bleek echter spoorloos.

Ook verboden wapens

Uit verder onderzoek en analyse van de camerabeelden bleek dat de verdachten die namiddag zes diefstallen hadden gepleegd: vier uit voertuigen, één uit een garage en één uit de bestuurderscabine van een passagierstrein. De gestolen zaken waren onder meer een smartphone, horloges, zonnebrillen en een rugzak. Daarenboven trof de politie ook verboden wapens (onder meer twee 2 zakmessen en een matrak) aan tijdens het fouilleren van de verdachten. Het gaat om één meerderjarige en één minderjarige. De meerderjarige zit opgesloten in de gevangenis en de minderjarige werd onder voogdij geplaatst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier