Twee verdachten opgepakt in zaak rond gijzeling Milan (15)

Milan bij zijn opa Frans bij wie hij na zijn gijzeling het eerst alarm sloeg. © GF
Redactie KW

Na intens speurwerk in de brede leefomgeving van Milan (15) zijn twee meerderjarigen opgepakt in verband met de diefstal en gijzeling in de Beverenstraat in Deerlijk.

Daags voor zijn 15de verjaardag werd Milan vorige week vrijdagmiddag in zijn woning geconfronteerd met dieven.

De zoon van Luc Derammelaere en Hilde Vanden Broucke werd geslagen en uiteindelijk opgesloten. Met een handigheidje kon hij zich bevrijden en ging eerst bij zijn opa Frans Vanden Broucke alarm slaan. De knaap verwittigde zelf de politie en gaf de dieven onjuiste codes van de gestolen bankkaarten.

Er werd nogal vlug een link gelegd naar de brede leefomgeving en daardoor kwam het aan het licht dat er ook vorige week woensdag (andere) dieven in (toen openstaand en niemand aanwezig) huis waren. Zij stalen meer dan 6.000 euro en verdwenen. Dit werd niet opgemerkt door de familie.

Papa en mama zijn, net als Milan, blij dat de zaak naar een ontknoping gaat. “Wij willen dat gerechtigheid geschiedt en zullen ons daar ten volle voor inzetten.”

Er is een voorgeleiding bezig en wellicht volgt er nog één. Er is een onderzoeksrechter gevorderd. In het belang van het onderzoek zal het parket daar voorlopig niet verder over communiceren.

(MV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier