Twee verdachten gearresteerd na moord in Ettelgem, wake voor slachtoffer

Op deze foto zien we dat de dader in hechtenis werd genomen. © JRO
Redactie KW

In Ettelgem is maandagmiddag een vrouw met geweld van het leven beroofd. De dader verschanste zich een kleine vijf uur op het dak van een appartement van Residentie Nautilusin Bredene, waarbij hij meerdere schoten loste.

De feiten speelden zich af in een woning in de Vijfwegstraat in Ettelgem, een deelgemeente van Oudenburg. Het levenloze lichaam van Caroline Dombrecht werd aangetroffen in de garage van de woning. Er is een vermoeden dat haar ex-partner iets met het overlijden te maken heeft.

Slachtoffer Caroline Dombrecht.
Slachtoffer Caroline Dombrecht.© Repro LIN

De drie kinderen van het gezin, tussen 8 en 18 jaar oud, werden vastgebonden op een stoel op de bovenverdieping. De 31-jarige dader vluchtte daarna weg.

De dader vluchtte na de feiten weg.
De dader vluchtte na de feiten weg.© TLG

Getuigen zagen hoe de hulpdiensten en de politie het huis, een recente nieuwbouw, betraden met witte lakens. Daarna kwam ook het parket ter plaatse.

Tewerkgesteld bij Lens Roses

De uitbater van de bakkerij op de hoek kent de vrouw goed. “Ze was hier klant. Een lieve vrouw die tewerkgesteld was bij Lens Roses”, vertelt ze aangeslagen. “Ze heeft hier nooit met haar ex-partner gewoond. Volgens ik hier heb horen vertellen, zou hij vandaag ook al haar nieuwe vriend bedreigd hebben.”

In een woning in de Vijfwegstraat werd het lichaam van een vrouw gevonden.
In een woning in de Vijfwegstraat werd het lichaam van een vrouw gevonden.© LIN

Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge vorderde een onderzoeksrechter om het overlijden van de vrouw te onderzoeken.

Dader op dak van appartementsgebouw

De dader dook niet veel later weer op. Hij stond gewapend op het dak van Residentie Nautilus in Bredene. De man dreigde ermee om te springen. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse.

Een speciaal eskadron van de politie kwam ter plaatse.
Een speciaal eskadron van de politie kwam ter plaatse.© JRO

De nabijgelegen school De Zandlopertjes afdeling Groenendijk werd niet geëvacueerd. Dat was niet mogelijk omdat de dader te dichtbij stond, waardoor de kinderen een gemakkelijk doelwit zouden kunnen zijn.

De school bevindt zich op amper 50 meter van het appartement. De kinderen moesten binnen blijven en konden niet opgehaald worden door hun ouders.

Vanessa Verleye probeerde tevergeefs contact te zoeken met de school. Haar zevenjarige zoon en vierjarige dochter moesten er binnen blijven.
Vanessa Verleye probeerde tevergeefs contact te zoeken met de school. Haar zevenjarige zoon en vierjarige dochter moesten er binnen blijven.© JRO

Een mama van één van de kinderen getuigde: “We waren helemaal niet op de hoogte. We hebben het nieuws gehoord via sociale media. We geraken er niet door. Ik weet dat ze binnen zitten, maar ik ben er niet gerust op. Je weet maar nooit”, vertelde de 28-jarige Vanessa Verleye. “Voorlopig weten we helemaal niets. Ook voor ons blijft het afwachten”, klonk het.

Meerdere schoten gelost

Een speciaal eskadron van de politie kwam ter plaatse, net als een team onderhandelaars. Ondertussen werd er al enkele keren geschoten door de dader, die even later een gsm-toestel vroeg en opnieuw enkele schoten loste.

Omstreeks 17.30 uur raakte bekend dat de dader gevat is. De man zat nog even op de reling van het dak, waarbij hij weer aanstalten maakte om te springen.

De dader op het dak van het appartement.
De dader op het dak van het appartement.© JRO

De veiligheidszone werd nog niet meteen volledig opgeheven, maar ingekort voor verder onderzoek. De politie van Oostende en Bredene en de politiezone Kouter kwamen ter plaatse. De 31-jarige man bracht in totaal een kleine vijf uur door op het dak van het appartementsgebouw.

Maandagavond bevestigde het parket dat er twee verdachten zijn gearresteerd.

(MF/Belga/JRO/LIN/TLG)

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

https://www.youtube.com/watch?v=DuA9PSswtoU

Wake voor slachtoffer

Maandagavond is voor Caroline Dombrecht een wake gehouden in de Sint-Eligiuskerk van Ettelgem.

Er was een wake in de Sint-Eligiuskerk.
Er was een wake in de Sint-Eligiuskerk.© LIN

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier