Twee Tieltse kerken krijgen officieel nevenbestemming

De Onze-Lieve-Vrouwkerk krijgt een nevenbestemming, maar wordt niet ontwijd. © TVW
Redactie KW

Voor de Onze-Lieve-Vrouwkerk aan de Vierkhoek in Tielt en de Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk in Schuiferskapelle is dat niet zo verwonderlijk, want er wordt al een aantal jaren in die richting gedacht.

De kerken worden niet ontwijd. Dat gaf burgemeester Luc Vannieuwenhuyze (CD&V) aan in de Tieltse gemeenteraad van donderdagavond.

Nochtans lag er geen kerkenplan voor in het licht van de stemming over het meerjarenplan. Onbegrijpelijk, vond de oppositie. “Hoe zou je willen dat we zo het meerjarenplan goedkeuren?” aldus Birger De Coninck (SP.A).

Nog geen zegen voor kerkenplan

“We hebben ons kerkenplan wel degelijk klaar, maar wachten nog op goedkeuring van het bisdom, dat pas morgen advies krijgt van een bevoegde commissie”, zegt burgemeester Luc Vannieuwenhuyze. De investeringen in beide kerken, opgenomen in het meerjarenplan, zijn alvast op een nevenbestemming voorzien. In het geval van Schuiferskapelle gaat het om 180.000 euro voor de vernieuwing van elektriciteit en verwarming en 20.000 euro gaat onder meer naar een ruim, vast podium in de Onze-Lieve-Vrouwkerk.

(TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier