Bij verf- en interieurzaak Vanrenterghem in de Vijfwegenstraat in Emelgem schrokken ze zich donderdag 28 september een hoedje toen plots een slang opdook in de buurt van een verfmengmachine. Hoe het dier er terechtkwam, daar hebben de zaakvoerders het raden naar. Het was ook een zoektocht om het dier weer kwijt te kunnen. Uiteindelijk kwam een ploeg van de Izegemse brandweer de slang ophalen, om ze even later naar Jacqui Stragier te brengen. De oud-milieuraadvoorzitter en natuurliefhebber staat in contact met SOS Reptiel en liet uiteindelijk die instantie de slang ophalen.

Dit scenario speelde zich maandag opnieuw af. Dit keer merkte een vrachtwagenchauffeur langs de Zuidkaai een slang op die in het struikgewas kronkelde. Deze slang was een stuk langer en breder dan het eerste exemplaar. Opnieuw werd met de nodige omzichtigheid het reptiel door de brandweer veilig in een emmer geborgen... en richting Jacqui Stragier gebracht.

"Na de kleine koningspython, een wurgslang, van vorige donderdag hebben we nu opnieuw een gast. Het is echter tot op heden nog niet bekend om welke soort het nu gaat", zegt de man. "Ik heb ze in elk geval met de nodige voorzichtigheid behandeld. Want ze is duidelijk van een ander kaliber."

Reden tot paniek is er volgens Jacqui Stragier niet. "Wellicht is dit dier meegeslopen met een lading die werd aangevoerd naar een van de bedrijven langs de Zuidkaai." Ook de tweede slang wordt door SOS Reptiel opgehaald.

(MI-foto Frank)