Twee slachtoffers postbode dienen klacht in: “Aangesproken als Pamela Anderson op de markt”

De ondertussen beruchte filmpjes met de dildo en Pamela Anderson werden gemaakt bij twee vrouwen uit Koekelare. Beiden dienden officieel klacht in tegen de intussen ontslagen postbode. Anita Viaene: “Ik voel me uitgelachen.” Ook de dochter van het andere slachtoffer Godelieve, is compleet in shock. “Mijn mama was helemaal van de kaart.”

© belga

Kimberley Pozzolo, de dochter van slachtoffer Godelieve Becquoye, reageert geschokt. “Mijn mama, broer en zus hebben een beperking. Elke dag komt er een verpleegster aan huis om hen te verzorgen. Het was zij die mij het filmpje heeft getoond. Ik was volledig in shock.”

“Deze postbode heeft niet alleen mijn mama ongevraagd gefilmd en haar privacy geschonden, hij heeft haar ook voor heel het internet belachelijk gemaakt. Ik vind het niet meer dan normaal dan dat hij zijn ontslag heeft gekregen. Toch vind ik die straf nog te licht voor zoiets ernstig. Ik betwijfel ook of de postbode spijt heeft. Ik heb stories gezien die hij op Instagram heeft gepost. In zijn uitspraken merkte ik geen spijt op.”

Vrouw met een beperking

“Mede daarom heb ik klacht neergelegd bij de politie en neem ik een advocaat onder de arm. Ik laat het hier niet bij en zal zelfs een schadevergoeding eisen. Mijn vader is gestorven, ik ben het aan mezelf verplicht om op te komen voor mijn mama. Zij was helemaal van de kaart door het filmpje en ze ziet er nog altijd van af.”

Of de postbode bewust haar mama, een vrouw met een beperking, heeft gefilmd wil Kimberley niet gezegd hebben. “Dat weet ik niet. Ik had een barbecue besteld en ik had laten weten aan mijn mama dat die bij haar geleverd zou worden. Mijn mama moet gedacht hebben dat de postbode er was met de barbecue. En zeggen dat mama zelfs niet eens weet wat een dildo is!”

Nageroepen op de markt

Ook veel verontwaardiging horen we bij het andere slachtoffer, Anita Viaene. Samen met haar zus Linda heeft ook zij een klacht neergelegd bij de politie. “Ik werd dinsdag op de wekelijkse markt nageroepen. Mensen riepen Pamela Anderson naar mij. Ik voelde me uitgelachen. Ik ben nu misschien wel een beetje bekend door dat filmpje, maar dit had ik echt niet gewild”, zegt Anita.

Zus Linda, die al jaren een ondersteunde rol heeft, treedt Anita bij. “Ik heb dat filmpje in het weekend gekregen van een van mijn zussen die in Geluveld woont. Ik werd er ondertussen ook over aangesproken op mijn werk. Het is trouwens niet bij dat ene filmpje gebleven. Anita kreeg enkele dagen later ook nog een brief. Die was geadresseerd aan Pamela Anderson en in de envelop zat een bonnetje voor een gratis drankje. Zo de spot drijven met iemand kan niet door de beugel.”

“Bij ons werd een dossier geopend. Volgens de procedure hebben we een proces-verbaal opgemaakt en dat doorgestuurd naar het parket. Daar neemt men de zaak in handen”, zegt Kris Huysentruyt, commissaris van politiezone Polder.

(BC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.