Beide bewoners vertoonden symptomen die kunnen wijzen op een coronabesmetting. Voorlopig is het evenwel nog niet zeker of er sprake is van COVID-19. De symptomen werden gisteren bij de betrokkenen ontdekt. Ze zijn op advies van hun behandelende huisarts uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht. Hun familieleden of contactpersonen werden uiteraard op de hoogte gebracht.

Het woonzorgcentrum doet er alles aan om de verspreiding van het virus tegen te gaan. De veiligheidsmaatregelen zijn al geruime tijd heel strikt. De bewoners van het rusthuis mogen zelfs hun kamer niet verlaten. En bezoek is als sinds 12 maart verboden. Dat blijft zeker nog zo tot en met 15 april. Om toch enig sociaal contact mogelijk te maken, is er een videochat via Messenger opgezet.

Tot nu toe is er niemand in het rusthuis besmet geraakt. Ook over een mogelijke besmetting van de twee genoemde bewoners bestaat er zoals gezegd voorlopig geen zekerheid.

Beide bewoners vertoonden symptomen die kunnen wijzen op een coronabesmetting. Voorlopig is het evenwel nog niet zeker of er sprake is van COVID-19. De symptomen werden gisteren bij de betrokkenen ontdekt. Ze zijn op advies van hun behandelende huisarts uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht. Hun familieleden of contactpersonen werden uiteraard op de hoogte gebracht.Het woonzorgcentrum doet er alles aan om de verspreiding van het virus tegen te gaan. De veiligheidsmaatregelen zijn al geruime tijd heel strikt. De bewoners van het rusthuis mogen zelfs hun kamer niet verlaten. En bezoek is als sinds 12 maart verboden. Dat blijft zeker nog zo tot en met 15 april. Om toch enig sociaal contact mogelijk te maken, is er een videochat via Messenger opgezet.Tot nu toe is er niemand in het rusthuis besmet geraakt. Ook over een mogelijke besmetting van de twee genoemde bewoners bestaat er zoals gezegd voorlopig geen zekerheid.