Twee regenboogzebrapaden in Lendelede

Carine Dewaele, Pedro Ketels, Rudy Rommens, Rita Lammertyn en Bernard Fonteyne op het regenboogzebrapad. (foto Frank) © Frank Meurisse
Redactie KW

Lendelede is een holebivriendelijke gemeente en dat wil het gemeentebestuur aan iedereen duidelijk maken met twee regenboogzebrapaden, één aan het gemeentehuis en één aan het Burgemeester Vandemaeleplein.

Het schepencollege ondertekende op 1 juni 2020 het regenboogcharter op vraag van het West-Vlaams Regenbooghuis”, zegt schepen voor Gelijke Kansenbeleid en voorzitter van de Bijzondere Comité voor de Sociale dienst Rita Lammertyn (CD&V). “Aan het gemeentehuis en aan het Sociaal Thuis hangen er halfweg mei trouwens al vele jaren regenboogvlaggen in het kader van de Internationale Dag tegen Holebifobie en Transfobie.”

hoger welzijn

“Met het schilderen van die twee regenboogzebrapaden op de kruising van het Dorpsplein met de Stationsstraat en met het Burgemeester Vandemaeleplein wil de gemeente nu aan de inwoners het signaal geven dat iedereen welkom is in Lendelede. De regenboogkleuren worden geschilderd tussen de bestaande witte markeringen zodat alles conform de wegcode rechtsgeldig blijft. Het gemeentebestuur toont zich daarmee solidair met de holebigemeenschap, transgenders en intersekse-personen en aanvaardt de diversiteit in de gemeente. Trouwens, hoe zichtbaarder de holebigemeenschap wordt, hoe hoger het welzijn van elk individu zal zijn. Het is belangrijk om in de publieke ruimte een signaal te geven dat iedereen gelijk is en dat geweld en onverdraagzaamheid niet kunnen. Het lokaal bestuur zorgt elke dag voor een positief klimaat in Lendelede.” (IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier