Twee nieuwe speelpleinen in Wevelgem

De twee nieuwe speelpleinen werden officieel geopend. © CL
Redactie KW

Wevelgem pakte in 2017 uit met een ambitieus plan om spelende kinderen meer ruimte te kunnen geven. Iedere inwoner zou op minder dan 400 meter van zijn of haar woning een speeltuin moeten kunnen vinden. Vandaag toont het stadsbestuur dat het plan meer is dan alleen maar een stukje papier. Twee nieuwe speelpleinen werden geopend, tot groot jolijt van de allerkleinsten.

Schepen van Jeugd Bas Surmont glundert bij het zien van het nieuwe speelplein aan de Hoppestraat. “Kinderen moeten de ruimte hebben om te kunnen spelen en te ravotten”, klinkt het overtuigd. “Wevelgem moet op de kaart staan als een speelgemeente en in die ontwikkeling worden ook de burgers betrokken, via een participatieproject.”

“De inwoners van de wijken waar nieuwe speelpleintjes worden geïmplementeerd, worden bij het ontwerp ervan betrokken. Dit was ook zo bij het plein in de Hoppestraat en het plein in de Reynsakkerstraat.”

Natuurlijke elementen

Voor de aanleg van beide pleinen werd geopteerd voor een gezonde mix tussen traditionele toestellen, zoals een glijbaan of schommels maar werd er ook gekozen voor natuurlijke en gerecycleerde elementen. “In de wijk Ter Elst werden 30 elzen gerooid, hout dat werd gebruikt om een plankenschommel van te maken”, weet de jeugdschepen.

Daarnaast werden er ook zware takken uit het gemeentelijk park gerecupereerd om er een speelparcours mee te maken. Stuk per stuk worden de grijze zones uit onze gemeente, zones waar mensen en kinderen nog te ver moeten wandelen om een speelplein te vinden, weggewerkt.”

Voor het speelplein in de Reynsakkerstraat werd 36.000 euro uitgetrokken en voor het plein in de Hoppestraat werd 39.000 euro uitgegeven. (CL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier