Twee nieuwe pendelbussen voor De Zonnebloem en Zonnewende in Veurne

Myriam Van den Putte

Dienstencentrum De Zonnebloem en bijzondere jeugdzorg Zonnewende in Veurne kunnen de komende vier jaar een beroep doen op twee nieuwe busjes voor personenvervoer. Dankzij een samenwerking met TWS Projects worden de busjes gratis geleverd.

Meer dan 70 lokale ondernemers en bedrijven zorgen ervoor dat er twee pendelbussen Ford Transit Mild Hybrid konden worden aangeschaft. Op de twee busjes staan de logo’s van de bedrijven die meedoen. TWS Projects zocht naar de nodige partners die via dit project met elkaar verbonden zijn. Stad Veurne gaf zelf ook een financieel ruggensteuntje met een bijdrage van 4.990 euro. De twee personenbussen worden de komende vier jaar in bruikleen gegeven door TWS Projects.

Vervoer verzekerd

Guido Hoste, schepen van Welzijn en Lokale Economie: “In beide busjes is er ruimte voor 8 passagiers. De kinderen van Zonnewende kunnen nu comfortabel en veilig de nodige verplaatsingen maken richting school of hun hobby’s … Dienstencentrum De Zonnebloem zal het rolstoeltoegankelijk busje gebruiken om vervoersdienst te verzekeren. Deze vervoersdienst is er voor alle Veurnaars die tijdens de kantooruren een verplaatsing moeten maken en niet over eigen vervoer beschikken. Ze betalen hiervoor 0,40 euro per kilometer. Dankzij de lokale economie en TWS Projects hebben we 2 nieuwe personenbusjes voor de bijzondere jeugdzorg en het dienstencentrum. Daarmee maken we veel harten blij.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.