Twee nieuwe leden bij De Witte Ranke

De raad van bestuur en de twee nieuwe leden: Dina Vroman-Desmet, Bart Wemaere, Geert Pyck met Glenn Bondue, Yves Van Bruwaene met petekind Isabel De Rynck, Ghislain Kuyle, Bertrand Pouseele, Martine D'hondt en Jane Cheung. (foto MD)
Redactie KW

Onlangs traden twee leden toe tot de vzw Keurbroederschap De Witte Ranke. Het gaat om Glenn Bondue van hotel-restaurant Amfora en Isabel De Rynck van de gelijknamige Spar-winkel. Gastspreker tijdens het event was Martine D’hondt die als vrijwilliger werkt voor de vzw See & Smile.

“Onze Keurbroederschap De Witte Ranke zet zich al 36 jaar in voor toerisme, cultuur en streekgastronomie in Poperinge en bij uitbreiding de Westhoek”, vertelt baljuw Bart Wemaere. “Intussen telt de vzw 58 leden. Nieuwkomers dit jaar zijn Glenn Bondue en Isabel De Rynck.”

Geert Pyck stelde Glenn Bondue aan de vzw voor. Met zijn 29 lentes wordt hij de benjamin van de vzw. De jongeman volgde een opleiding kok/kelner aan de hotelschool Ter Duinen in Koksijde en begon in 2011 in de zaak van zijn ouders, hotel-restaurant Amfora op de Grote Markt van Poperinge te werken. In 2015 trouwde hij met Kimberley die ook in de familiezaak stapte. De jongste jaren werkte het jonge koppel hard mee aan de vele projecten: optimalisatie van het guesthouse op de Paardenmarkt, de volledige restyling van het restaurant in 2016 en recent de omvorming van het vroegere café Casino (naast Amfora) tot een bistro en vier hotelkamers.

Isabel De Rynck werd voorgesteld door peter Yves Van Bruwaene. Isabel groeide op in de supermarkt en baat de Spar op de hoek van de Grote Markt en de Gasthuisstraat intussen al jaren uit, samen met haar man Wouter Boedts.

Gastspreker tijdens het intronisatiefeest was Martine D’hondt, ook lid van De Witte Ranke. De avond voordien kwam ze pas thuis uit Senegal waar ze enkele weken als vrijwilliger werkte voor de vzw See & Smile. Die vzw trekt geregeld met oogchirurgen en tandartsen naar regio’s, overal ter wereld, waar de plaatselijke bevolking grote nood heeft aan oog- en tandbehandelingen en/of operaties. Zij is sinds 1 juli ook lid van de nieuwe raad van bestuur. (AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier