Twee leerlingen Leef- en Leerschool Sint-Elooi besmet met coronavirus, klassen in quarantaine

© Nele
© Nele
Redactie KW

Het coronavirus vond zijn weg binnen de schoolpoort van de Leef- en Leerschool op Sint-Elooi in Wingene. Twee leerlingen werden positief getest en uit voorzorg moet er een ruime groep van 30 leerlingen en twee leerkrachten in quarantaine blijven.

In de Leef- en Leerschool in het kleine gehucht Sint-Elooi zijn twee leerlingen uit het zesde leerjaar besmet geraakt met het coronavirus. In overleg met de gemeente, de directie en het CLB besloot men om het volledige zesde leerjaar in quarantaine te plaatsen en dat zeker tot en met vrijdag 5 februari.

Omdat er dagelijks leerlingen van het zesde leerjaar in contact komen met leerlingen van het vijfde leerjaar werd beslist om de twee leerjaren in quarantaine te plaatsen teneinde bijkomende besmettingen zo klein mogelijk te houden. Het gaat hier om 30 leerlingen en twee leerkrachten.

Momenteel is het nog niet duidelijk of het gaat om besmettingen van het Britse variant. Die variant is een pak besmettelijker. Verder onderzoek zal dat moeten uitklaren. De gemeentelijke crisiscel volgt de situatie op de voet. De ouders van de leerlingen werden op de hoogte gebracht en krijgen de nodige uitleg op al hun vragen. (Nele Sabbe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier