Twee leerkrachten van de Wingense school hebben een bevestigde coronabesmetting opgelopen. "Daarnaast zijn er ook andere leerkrachten die ziektesymptomen vertonen", zeggen het gemeente- en schoolbestuur van Wingene. "Hun toestand is momenteel stabiel en de leerkrachten zijn van de school verwijderd. Er is via de voorzitter van de Huisartsenkring Tielt en Omstreken onmiddellijk advies gevraagd aan de experts van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Zij benadrukken dat er geen reden is tot paniek, maar er moeten uiteraard strikte maatregelen genomen worden."

De school sluit nu voor twee dagen de deuren: vandaag donderdag 19 en vrijdag 20 maart. "De schoolgebouwen zullen erg grondig gepoetst en ontsmet worden. We vragen nadrukkelijk aan de ouders die hun kinderen voor de opvang hadden ingeschreven om tijdens deze twee dagen hun kinderen thuis op te vangen. Indien dit echt niet mogelijk is, bieden we vanuit de school opvang aan in de buitenschoolse opvang Duimelootje, naast het gemeentehuis. Daar moet je niet voor inschrijven, er is schoolpersoneel aanwezig."

Normaal zal de gewone opvangregeling op maandag 23 maart hervatten. "We beseffen dat dit geen makkelijke communicatie is, maar het is onze plicht om hier open en eerlijk over te zijn."

Vragen? Contacteer de gemeentelijke corona-infolijn op 051 65 00 70 of surf naar www.wingene.be/coronavirus.

Twee leerkrachten van de Wingense school hebben een bevestigde coronabesmetting opgelopen. "Daarnaast zijn er ook andere leerkrachten die ziektesymptomen vertonen", zeggen het gemeente- en schoolbestuur van Wingene. "Hun toestand is momenteel stabiel en de leerkrachten zijn van de school verwijderd. Er is via de voorzitter van de Huisartsenkring Tielt en Omstreken onmiddellijk advies gevraagd aan de experts van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Zij benadrukken dat er geen reden is tot paniek, maar er moeten uiteraard strikte maatregelen genomen worden."De school sluit nu voor twee dagen de deuren: vandaag donderdag 19 en vrijdag 20 maart. "De schoolgebouwen zullen erg grondig gepoetst en ontsmet worden. We vragen nadrukkelijk aan de ouders die hun kinderen voor de opvang hadden ingeschreven om tijdens deze twee dagen hun kinderen thuis op te vangen. Indien dit echt niet mogelijk is, bieden we vanuit de school opvang aan in de buitenschoolse opvang Duimelootje, naast het gemeentehuis. Daar moet je niet voor inschrijven, er is schoolpersoneel aanwezig."Normaal zal de gewone opvangregeling op maandag 23 maart hervatten. "We beseffen dat dit geen makkelijke communicatie is, maar het is onze plicht om hier open en eerlijk over te zijn."