Twee katjes gedumpt in jute zak bij Het Kittenhuis in Jabbeke

© TL
Redactie KW

Twee jonge katjes werden maandag in een dichtgebonden zak gedumpt voor de deur bij Het Kittenhuis in Jabbeke. De dieren zaten in een jute zak en die was dichtgebonden met stro. “We schrikken helaas nergens meer van.”

Er worden bijna dagelijks katten gedumpt bij Het Kittenhuis in de Isenbaertstraat in Jabbeke. Dat is een asiel waar gedumpte of verwaarloosde katjes opgevangen worden. Ze krijgen er de eerste zorgen van een dierenarts en worden dan naar opvanggezinnen gebracht. “Katjes in kartonnen dozen of in mandjes. En mensen met allerhande excuses om ze binnen te brengen“, klinkt het bij de verantwoordelijke. “We zien het eigenlijk allemaal passeren.”

Maar maandag trokken ze ook bij Het Kittenhuis toch nog eens grote ogen. Daar vonden ze toen namelijk twee kleine kittens in een jute zak. De zak zelf was met stro dichtgebonden zodat de diertjes niet konden ontsnappen. Het gaat om twee jonge katjes van amper een achttal weken oud.

“Ons hart breekt als we dieren op zo’n manier aantreffen”, klinkt het bij Het Kittenhuis. “We hebben ze eerst verzorgd en nu worden ze opgevangen door een opvanggezin. Maar het is wel de bedoeling dat ze snel geadopteerd worden en een echte thuis krijgen.”

Het Kittenhuis vermoedt dat de katten van op één van de boerderijen in de buurt afkomstig zijn. Klacht bij de politie indienen deden ze echter niet. “Dat heeft geen zin. We hebben helemaal geen idee wie dit gedaan heeft. Wij kunnen enkel sensibiliseren en dat proberen we te doen. Dieren verdienen het nu eenmaal niet om in zakken opgesloten te worden en gedumpt te worden”, klinkt het.

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier