https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Twee jonge ondernemers starten met JMV-tailoring: van Italiaanse maatpakken tot hippe onderbroeken

©Maxime Petit
©Maxime Petit
Wouter Vander Stricht

In het bedrijvencentrum in de Vlamingstraat willen Jordy Mervilde (Lauwe) en Jonas Verhelst (Wevelgem) met JMV-tailoring hun droom waarmaken. De jonge ondernemers willen zowel particulieren, maar ook ondernemers en hun werknemers in een nieuw (kostuum)jasje stoppen.

Jordy Mervilde (25) en Jonas Verhelst (24) kennen elkaar al lang, maar de klik ontstond toen ze samen studeerden. “We werkten op school al samen, maar ook daarbuiten konden we goed met elkaar vinden. Het idee was om samen iets op te starten. Zelf werkte ik in de verkoop van bouwmaterialen, Jordy bij Maison D’Longueville in Waregem. Toch wel een naam in de modewereld”, opent Jonas. Jordy: “Ik werkte er enorm graag en heb er ook enorm veel bij geleerd. Maar de lokroep om zelf iets te beginnen was te groot.” Een onderlinge taakverdeling hebben ze niet echt. “Maar Jordy is een zeer vlotte babbelaar, terwijl ik administratief goed mijn plan kan trekken”, vat Jonas samen. “We hebben samen ook nog een opleiding tot accountmanager gevolgd bij Syntra West. Ondertussen scholen we ons nog verder bij. We willen echt alles weten van de materialen waarmee werken.”

Topkwaliteit met persoonlijke service

Het duo had het idee om samen iets te beginnen omarmd, maar moest nog de branche kiezen waarin ze de wereld wilden bestormen. En dat werd dus kleding. “Dat gaat erg breed. Van Italiaanse maatpakken tot confectiekostuums die ook in de wasmachine mogen. We hebben ook een casual collectie en zelfs onderbroeken van McAlson. Wij werken voor particulieren, bijvoorbeeld voor iemand die een trouwkostuum wil, maar we mikken vooral ook op de B2B. Dat kan gaan van beurskledij, over exclusieve koksvesten voor de horeca tot pakken voor de medewerkers van een begrafenisondernemer. Maar je kunt bij ons ook een bijpassend horloge of een laptoptas kopen. We bekijken het hele plaatje. Maar altijd staat centraal dat we topkwaliteit leveren en dat de service heel persoonlijk en op maat is. Door de coronacrisis starten we wat rustiger op. Laat ons zeggen dat we nu de zaadjes planten die straks zullen ontkiemen. We hopen er volle bak tegenaan te gaan eens de lockdown helemaal wordt opgeheven.”

Straks ook een Rode Duivel in JMV-maatpak

Ondertussen zitten er al heel wat mooie projecten in de pijplijn en wil Jordy ook eens de oversteek naar de andere kant van het Kanaal maken. Zelf staat Jordy nu in doel bij RC Lauwe, maar hij speelde ooit één seizoen bij RSC Anderlecht en maakte er van hetzelfde gastgezin deel uit als Leander Dendoncker. “Dat kan onze zaak ook een boost geven. Een Rode Duivel in onze kostuums…”

www.jmv-tailoring.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten