Twee jaar voorwaardelijke celstraf na aanval op uitbaatster ijssalon Gelateria in Roeselare

© iStock
Redactie KW

De 25-jarige vrouw die in september de uitbaatster van ijssalon Gelateria Italia in Roeselare aanviel, is door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van twee jaar. Vijf maanden later pas openen Wendy Vanden Nest en Bert Watteny opnieuw de deuren van hun zaak op de Grote Markt. Zij krijgen een schadevergoeding van ruim 6.500 euro toegekend.

De agressie vond plaats de dag nadat Wendy een dronkenkoppel dat regelmatig voor overlast zorgde de toegang tot de zaak had geweigerd. Dat beviel hen niet. Rond 20 uur keerden ze terug, vergezeld van de dochter van de man Laure M. (25). De dochter nam Wendy vast en sloeg haar met het hoofd op een tafel. Ze diende ook nog een slag in het gezicht toe en dreigde een tafel in de toonbank te gooien. Enkele toegesnelde getuigen konden dit verhinderen.

Wendy hield er een zware hersenschudding aan over. Aanvankelijk probeerde Bert samen met enkele jobstudenten vlug te heropenen maar al snel kwam het koppel op dat besluit terug. “Wendy sliep in het begintwintig uur op een dag en de schrik zat er ook in dat de vader van de vrouw ons iets zou aandoen”, aldus Bert. De vader passeerde in de dagen na het voorval immers ostentatief en nam foto’s van de zaak en postte ze op Facebook. Op bevel van de politie moest hij die nadien opnieuw verwijderen.

Wendy heeft nog altijd last van duizeligheid, voelt zich nog flauw en de schrik om in de winkel te staan is nog niet helemaal weg. Toch ging het ijssalon halfweg februari opnieuw open. Laure M. kampt met een drank- en drugsprobleem en werd opgenomen in een psychiatrische instelling. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier