https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Twee herseninfarcten houden Geert niet weg van zijn frituur Damier: “Ik weet dat ik een vechter ben”

Na twee herseninfacten en heel wat revalidatie staat Geert Santens (50) sinds woensdag terug in zijn frituur. © BRU
Redactie KW

Na een periode van vijf maanden sluiting wegens gezondheidsproblemen opende Geert Santens (50) afgelopen woensdag opnieuw zijn frituur gelegen op parking Damier. Hij is nog volop aan het revalideren, maar de kosten lopen op. “Het vraagt een grote inspanning, maar het moet gewoon”, zegt Geert.

Nadat Geert in mei getroffen werd door een eerste herseninfarct, volgde al snel tijdens zijn opname in de maand juni in het ziekenhuis in Brugge een tweede. Ondanks Geert nog volop aan het revalideren is ziet hij zich verplicht om zijn frituur nu al opnieuw te openen, gezien de vaste kosten verder blijven doorlopen en dit voor hem een zware financiële dobber aan het worden is.

Verlamming

“De eerste symptomen die bij mij alarmbellen deden rinkelen, waren gevoelloze kaken, lippen en drie van mijn vingers waarin ik het gevoel had verloren”, vertelt Geert, “Mijn huisdokter kon niet meteen een directe oorzaak vinden, maar verwees mij gelukkig door. Aanvankelijk zou in het ziekenhuis in Brugge een scan worden genomen, maar daar kreeg ik al snel te horen dat ik het ziekenhuis niet meer mocht verlaten en opgenomen werd. Een exacte datum van mijn eerste herseninfarct konden ze niet bepalen, maar toen ik opgenomen was in het ziekenhuis deed ik nog een tweede. Dit zorgde ervoor dat zowel mijn handen, armen als benen verlamd raakten en ik ook het evenwicht niet kon houden.”

Dat ik frituur Damier nu alweer open, houdt een risico in, maar het kan niet anders

Als een leeuw vocht Geert terug en wat de dokters voor onmogelijk hielden wist Geert tijdens zijn revalidatie, die hij nog steeds volgt trouwens, te verwezenlijken. “Gelukkig liep ik geen al te erge lichamelijke schade op”, prijst Geert zich gelukkig. “Ik ben een vechter, een doorzetter en wat ik wil bereiken, bereik ik meestal op wilskracht. Dit bewees ik ook al meermaals tijdens mijn revalidatie. Wandelen lukt al, maar dan wel kleine afstanden gezien mijn benen nog niet helemaal meewillen. Dat ik frituur Damier nu alweer open, houdt een risico in, maar het kan niet anders om financieel te kunnen overleven. Het vraagt natuurlijk een enorme inspanning van mijn lichaam, zelfs het plaatsen van een bestelling om mijn producten aan te kopen verloopt moeilijk.” Klokslag 11.30 uur opende Geert afgelopen woensdag zijn frituur. Gelukkig kan hij wel op de hulp rekenen van iemand die hem bijstaat tijdens de lange werkdagen in de frituur. (BRU)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.