Twee handelaars steunen onze voetbalhelden via ludiek filmpje

Karim Delahousse heeft in zijn winkel tal van attributen met de nationale driekleur.© (Foto NV)
Karim Delahousse heeft in zijn winkel tal van attributen met de nationale driekleur.© (Foto NV)
Redactie KW

De Rode Duivels doen er op het EK alles aan om de supporters te verwennen. Langzamerhand begint de voetbalgekte toe te slaan bij de Belgische fans. Karim Delahousse (32) uit Menen, de uitbater van ABC Carnaval uitbater, bedacht samen met zijn al even voetbalgekke kompaan, Dimitri Christiaans uit Kortrijk, een ludieke manier om Lukaku & Co een hart onder de riem te steken.

“Met Dimitri van Flyboard Vlaanderen hebben we een filmpje in elkaar gestoken waarin we onze nationale ploeg op een leuke manier willen steunen. We supporteren dus op een veilige manier zowel te land, ter zee als in de lucht. De opnames daarvan vonden plaats aan het Vijverhof in Wevelgem”, zegt Karim. De werking van een flyboard is in grote lijnen dat van een soort snowboard/wakeboard dat door middel van een waterstraal omhoog gestuwd wordt. Deze waterstraal wordt aangedreven door een jetski die gebruikt wordt als waterpomp.

“Ik heb dit ook al eens uitgeprobeerd en het is een aanrader”, aldus Karim. Voor het filmpje stond Karim veilig aan de kant en liet het werk over aan een nog ‘grotere’ duivel. “Letterlijk dan. Op de flyboard zien we een Rode Duivel die straffe toeren uithaalt op zijn board. Hopelijk schieten ook onze Rode Duivels de komende dagen halsbrekend de hoogte in”, lacht Karim.

Hopelijk schieten ook onze Rode Duivels de komende dagen de hoogte in

Het filmpje is meer dan alleen maar een guitig gefilmde knipoog naar ons nationaal team. “Ons doel is vooral om de handel weer op gang te trekken. Na de coronacrisis hebben we allemaal nood aan de heroplevingen van onze zaak. Dimitri en ik zijn twee handelaars en met deze samenwerking steunen we elkaar. We hopen dat andere handelaars ons voorbeeld volgen”, vertelt Karim.

De flyboardduivel van dienst is gehuld in een outfit uit de rekken van ABC Carnaval Menen. “De winkel ligt vol met petjes, brillen, T-shirts en vele andere van onze sierlijke driekleur voorziene attributen. Kom gerust eens binnen om uw duivels uit te dossen voor de komende wedstrijden van onze voetbalhelden”, besluit Karim.

Je kan het filmpje terugvinden via Instagram en de Facebookpagina van ABC Carnaval en Flyboard Vlaanderen. (NV)

Info : ABC Carnaval, Moeskroenstraat 170 – 8930 Menen. Tel. 056 51 02 73

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.