Twee gevallen van corona in Ieper, hun kinderen blijven thuis van school

De mama van een van de leerlingen van het College in Ieper is besmet met het coronavirus. © EG
Olaf Verhaeghe

Eén leerling van Heilige Familie en één leerling van het College in Ieper moeten minstens twee weken thuisblijven nadat hun moeder besmet raakte met het coronavirus. “Uit voorzorg”, zegt Matthias Archie, directeur van de scholengroep. “De leerlingen vertonen geen symptomen en zijn niet besmet.” In het Jan Yperman Ziekenhuis testte ook een man positief op het virus. Ook hij zit in thuisquarantaine met zijn gezin.

Een leerling van het derde middelbaar en een leerling van het vijfde middelbaar zijn na overleg met het Agentschap Zorg en Gezondheid twee weken in thuisisolatie geplaatst. Hun moeder bleek positief te hebben getest op het coronavirus. Het gezin zou in Heuvelland wonen. “Maar de leerlingen zelf zijn absoluut niet ziek”, verzekert Matthias Archie, coördinerend directeur van de scholengroep Sint-Maartensscholen, waaronder Heilige Familie en College vallen. “Geen van beiden is besmet, maar uit voorzorg is beslist om hen toch twee weken thuis in isolatie te houden.”

De scholen nemen de komende dagen en weken voorlopig geen extra maatregelen. “Er waren al een aantal aandachtspunten, zoals het wassen van de handen, het mijden van knuffels en kussen en de juiste manier van hoesten en niezen promoten. Wie symptomen vertoont of zich ziek voelt, wordt bovendien meteen naar huis gestuurd. De school sluiten is op dit moment absoluut niet aan de orde”, besluit directeur Archie.

Ook positieve test in ziekenhuis

Ook in het Ieperse Jan Yperman Ziekenhuis werd ondertussen een positieve test op het coronavirus afgenomen. “Het gaat om een patiënt die zich met symptomen van het coronavirus in ons ziekenhuis had aangemeld”, klinkt het. “Hij voldeed aan de ‘gevalsdefinitie’ en er werd dan ook een staal bij hem afgenomen. Sindsdien verblijft hij in thuisisolatie. Ook zijn huisgenoten verblijven in quarantaine. Dit eerste bevestigde positieve geval is geenszins reden voor ongerustheid of paniek. De taskforce van ons ziekenhuis komt elke dag samen om de situatie te evalueren en waar nodig maatregelen te nemen.”

Het is niet duidelijk of de twee besmette personen een link hebben met elkaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier