Twee extra glijbanen voor Kortrijks zwembad: “Het grootste van West-Vlaanderen”

© JVGK
Peter Van Herzeele

De overeenkomst tussen de stad Kortrijk en Lago voor de bouw van het nieuwe zwembad op Kortrijk Weide werd uitgebreid. Zo komen er niet alleen twee extra glijbanen en een uitbreiding van de horeca-inrichting, ook de Kinderwereld krijgt een extra attractie.

“Met het idee dat Bellewaerde een nieuw waterpark plant, steken we een tandje bij. We moeten daar nu al op anticiperen. De overeenkomst met de stad Kortrijk en Lago werd uitgebreid. Lagaeplein Heule wordt door ons geëxploiteerd vanaf 1 september 2018 en we baten ook het openluchtzwembad Abdijkaai uit”, geeft Tom Hillewaere van Lago mee.

Twee extra glijbanen voor Kortrijks zwembad:

“Kortrijk Weide krijgt onder meer 5 in plaats van 3 glijbanen. Er komt een Black Hole en een Turbo bij”, zegt schepen Arne Vandendriessche (Open VLD). “We zijn daarmee het grootste recreatiebad van West-Vlaanderen.” Voor en na de waterpret kunnen bezoekers genieten in een uitgebreide horeca-inrichting. En ook voor de allerkleinsten komt een extra attractie in de Kinderwereld.

“Zwembad Abdijkaai zal vanaf 1 juni open zijn bij goed weer” – schepen van Sport, An Vandersteene

Het zwembadcomplex op Kortrijk Weide is al goed voor een Olympisch 50-meter topsportbad, de langste wildwaterbaan van het land met zo’n 160 meter, verschillende glijbanen, een golfslagbad, 3 kinderbaden, warme lagune en wellness. Het zwembad op Kortrijk Weide is nog in volle ontwikkeling. De werfzone kan bezocht worden op Open Wervendag, zondag 6 mei.

Twee extra glijbanen voor Kortrijks zwembad:
© JVGK

“Voor de zwemmers verandert er tot aan de opening van het Zwembadcomplex op Kortrijk Weide helemaal niets. De openingsuren, de tarieven en de abonnementsformules in de Kortrijkse zwembaden blijven behouden. Wat wel verandert dankzij de nieuwe overeenkomst is dat het openluchtzwembad Abdijkaai al vanaf 1 juni – bij goed weer – open zal zijn vanaf 11 uur”, duidt schepen van Sport An Vandersteene (N-VA).

In de overeenkomst werden ook de tarieven voor het zwembad op Weide vastgelegd. Deze zijn verschillend voor inwoners van Kortrijk en Zwevegem en niet-inwoners. Bovendien gaat de partner Lago samen met de stad Kortrijk het engagement aan om de UiTPAS toe te passen en zo een korting te voorzien van 80 procent op de toegangsprijs. Voor de volwassen inwoners van Kortrijk-Zwevegem wordt er een tarief van 9,50 euro gehanteerd. Niet-inwoners betalen 10,40 euro.

Twee extra glijbanen voor Kortrijks zwembad:
© JVGK

Parking

“Daarnaast hebben we ook aan de sportieve baantjeszwemmers gedacht. Daarom introduceren we ook 50-beurtenkaarten en 200-beurtenkaarten voor de fanatiekelingen. Deze voordelige meerbeurtenkaarten kosten respectievelijk 99 euro en 250 euro en zullen in alle Kortrijkse publieke zwembaden gebruikt kunnen worden”, aldus Tom Hillewaere. “De prijs van een zwembeurt wordt dan 1,98 en 1,25 euro.”

Inwoners van Kortrijk en Zwevegem betalen 9,50 euro, niet-inwoners betalen 10,40 euro

Voor de sportzwemmers werd een goedkoop parkeertarief uitgewerkt: namelijk 1 euro voor 0 tot 1,5 uur parkeren. Voor de recreatieve zwemmers wordt 3 euro aangerekend voor 1,5 tot 4,5 uren parkeren. Vanaf 4,5 uren parkeren worden de tarieven geleidelijk opgetrokken.

Arne Vandendriessche, schepen van Mensen en Gebouwen: “Samengevat, dit zwembad wordt met z’n vijf glijbanen, wildwaterlagune en golfslagbad het grootste recreatiebad van West-Vlaanderen. Bovendien kunnen we door onze samenwerking met Lago het opluchtzwembad vanaf juni openen. Door de goede onderhandeling met Lago blijven de toegangsprijzen bovendien zeer democratisch.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.