Twee extra besmettingen in De Negensprong

Redactie KW

Na de coronabesmettingen van vorige week werden de kinderen uit basisschool De Negensprong en de begeleiders van buitenschoolse kinderopvang De Buidel die in quarantaine zaten donderdag een tweede maal getest. Dat leverde twee bijkomende positieve gevallen op.

Bij drie leerlingen van basisschool De Negensprong werd vorige week corona vastgesteld . Daardoor moesten twee klassen van de school in quarantaine. Ook zeven begeleiders van kinderopvang De Buidel moesten in quarantaine omdat zij met een van de besmette kinderen in contact gekomen waren.

Nadat vorige vrijdag alle leerlingen, leerkrachten en begeleiders getest waren, bleek er slechts één extra besmetting te zijn. Na een weekje quarantaine werd iedereen donderdag opnieuw getest.

“In totaal ondergingen 140 kinderen een coronatest.”, weet burgemeester Patrick Lansens (SP.A), “Dat leverde twee bijkomende positieve gevallen op. De twee kinderen die positief testten, blijven samen met hun ouders en andere gezinsleden in quarantaine. De overige 138 kinderen kunnen maandag terug naar school.” (BCH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier