Twee bouwvakkers vermijden woningbrand in Menen

Cosmin en Luc voor de getroffen woning. © (Foto CL)
Redactie KW

Dat het installeren van een rookmelder geen overbodige luxe is, bleek deze namiddag in de Lindenlaan te Menen. Dankzij het elektronische apparaat en 2 alerte bouwvakkers werd een woningbrand nipt vermeden.

“Ik ben er nog niet goed van”. De bewoonster van de woning bekomt nog van de schrik, terwijl vrienden en familie zich een beeld proberen te vormen van wat zonet werd vermeden. “Ik was bezig in mijn living, toen de rookmelder in de kelder plots begon te gillen. Ik zag dat er dikke, zwarte rook vanonder de kelderdeur kwam en de woning begon te vullen. In een reactie nam ik mijn hondje onder de arm en vluchtte ik naar buiten. Natuurlijk was ik in paniek, hoe zou je zelf zijn?”

Eenmaal buiten werd ze opgemerkt door de bouwvakkers van Visser & Smit Hanab, die er in de straat werken uitvoeren aan de waterleidingen. Ze reageerden koelbloedig, belden de brandweer en 2 arbeiders trokken met het blustoestel van hun voertuig naar binnen. “Eigenlijk handelden we uit reflex” horen we van Luc Heck, die samen met zijn collega Cosmin Stoleriu geen seconde aarzelde. “We zagen dat de vuilnisbak in de kelder in lichterlaaie stond en hebben het vuur kunnen doven. Eenmaal de brandweer ter plaatse was gingen we gewoon terug aan het werk”. De bewoonster was de werklieden uiterst dankbaar. “Was het niet van hun reageren, mijn huis kon volledig opgebrand zijn” liet ze nog weten.

De brandweerlui voerden nog een veiligheidscontrole uit en brachten de zwaar gehavende kelderdeur naar buiten. De volledige woning diende te worden verlucht maar gelukkig bleef de schade beperkt tot de kelder. Een smeulende sigaret in de vuilnisbak zou aan de bron van de gebeurtenis liggen, al bestaat hier nog geen zekerheid over. Niemand raakte gewond maar het voorval zorgde wel voor heel wat bekijks in de wijk.

De schade bleef beperkt.
De schade bleef beperkt.© (Foto CL)

(CL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier